Predsjedništvo Crne Gore

ĐUKANOVIĆ SE SPREMA NA BIJEG IZ ZEMLJE? Ovaj političar je u to siguran!

Autor: S.V.

Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore, na medijskoj je konferenciji iznio zanimljiva stajališta o predsjedniku Milu Đukanoviću za kojega je siguran da se sprema napustiti Crnu Goru:

“Namjerava pobjeći”

“Mislim da namjerava pobjeći iz zemlje, ali bih volio da osjeti kako Crna Gora razumije demokraciju kroz institucije i njegov primjer. Ako je demokrata, kako se predstavlja, onda ajmo provjeriti koji smo stupanj demokracije dosegli i ispitamo osnovane sumnje”, kazao je Milačić te se osvrnuo na Đukanovićevu zadnju izjavu o tome kako će se Crna Gora braniti iz šume kao što su to činili njihovi preci, a ne iz parlamenta:

“Pojela ga je pohlepa”

“Poziv na šume je priča tužnog čovjeka kojeg je pojela moć i pohlepa. On je najgora sudbina samom sebi. Rob vlastite moći – to je Milo Đukanović”, zaključio je Milačić.

Podsjetimo, govoreći za sarajevsku Fejs televiziju, crnogorski predsjednik Milo Đukanović između ostalog je izjavio:

“Imamo državu jer smo je branili u šumi, ne u parlamentu”




“Branit ćemo je svim sredstvima, kao što sam rekao, i iz šume! Nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Kako mislite da se Crna Gora obranila kroz prethodna stoljeća, otkud Crnoj Gori deset stoljeća državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem, u šumi.”

Dodao je i da bi u eventualnoj obrani Crne Gore radili ono što bi i drugi radili “kada bi im netko došao rušiti krov nad glavom mimo njihove volje”.

Naveo je da se današnja politička realnost ne razlikuje previše od one s početka 90-ih godina prošlog stoljeća te kazao kako je onaj tko ne vidi da se, na neki način, restaurira nacionalistička politika iz tog vremena – “politički slijep”:




“Podsjetit ću vas, tada se krenulo sa idejom da se štite interesi ugroženog srpskog naroda u drugim državama. Zaštita navodno ugroženog srpskog naroda u Crnoj Gori podrazumjevala je rušenje suvereniteta crnogorske države i besprizorno miješanje u njen unutarnji politički život”, rekao je Đukanović.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.