dnevno.hr

Dostojan ispraćaj žrtava iz Hude jame: ‘Sramotno je i zastrašujuće da nitko od hrvatskih državnih dužnosnika nije došao’ (FOTO)

Autor: T. P.

U Maribor će se prevesti nešto manje od 800 tijela žrtava koje su godinama u rudniku nedostojno pokopane.

Kod Hude je jame održan dostojanstven ispraćaj te prijenos posmrtnih ostataka žrtava u kosturnicu, odnosno spomen-park Dobrova nedaleko od Maribora. Događaj je organizirala Udruga Huda jama na čelu s predsjednikom Romanom Leljakom, a među okupljenima se našlo i slovensko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Borutom Pahorom.

“Sramotno je i zastrašujuće da nitko od državnih dužnosnika s hrvatske strane nije došao”, ogorčeno je prokomentirao profesor Josip Jurčević koji je također prisustvovao ispraćaju.

Iskop i uklanjanje posmrtnih ostataka iz ratnog groblja Barbarin rov počelo je prije nekoliko tjedana.

“Uspjeli smo učiniti ono što je pošteno i dostojanstveno za žrtve. Iako se čini da je to prošlost, zapravo je vrlo važno za našu budućnost, bolju budućnost”, rekao je uoči početka pokopa slovneski predsjednik Borut Pahor.

U Maribor će se prevesti nešto manje od 800 tijela žrtava koje su godinama u rudniku nedostojno pokopane.

Desk

Desk




Desk

Desk




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.