Dosta je gnjusnih laži; ‘Poziv u raj’ nema ništa s Muhamedom Merahom!

Autor: M.S.

'Kao u ovom slučaju Mohameda Meraha, Fokus objavi, točnije rečeno podvali lažnu vijest, a onda se ta ista vijest objavi u desetinama i stotinama drugih medija. Tako se jedna podla laž ponovi stotinu puta i na taj način pretvori u stvarnu optužbu', poručuju iz 'Poziva u raj'.

Banjalučki list Fokus objavio je da je Mohamed Merah nedugo prije no što je krenuo u židovsku školu u Toulouseu s vatrenim oružjem, boravio u Bosni i Hercegovini, u Zavidovićima, pri organizaciji ‘Poziv u raj’, odnosno na predavanju Muhameda Sejfudina Čivčija. Na ovo Fokusovo povezivanje reagirao je ‘Poziv u raj’, službeno opovrgavajući da je Merah nazočio spomenutom predavanju.

– Svaki teroristički napad koji se dogodio u svijetu, mnogi mediji, naročito Fokus, ali i mnogi drugi mediji iz Republike Srpske, na svoj izmišljeni način su povezali s Bosnom i Hercegovinom. Neprijatelji islama i muslimana su ustrajni u svojim nakanama da Bošnjake muslimane optuže za terorizam i na taj način ostvare svoje političke ciljeve. Princip antiislamskog i antibošnjačkog djelovanja je uvijek isti. Fokus i slični medijsko-obavještajni centri imaju ustaljenu šablonu djelovanja. Prvo, kao u ovom slučaju Mohameda Meraha, Fokus objavi, točnije rečeno podvali lažnu vijest, a onda se ta ista vijest objavi u desetinama i stotinama drugih medija. Tako se jedna podla laž ponovi stotinu puta i na taj način pretvori u ‘stvarnu’ optužbu. Onima koji su optuženi jedino preostaje da demantiraju podmetnute laži. Nažalost, u društvu u kakvom egzistiramo, laž nerijetko ima daleko veću snagu od istine. Ipak, odlučno odbacujemo sve laži koje je izmislio Fokus i odgovorno tvrdimo da Udruženje ‘Poziv u raj’ nije imalo nikakve veze s Mohamedom Merahom – priopćeno je iz organizacije.

U priopćenju piše i da ‘Poziv u raj’ nije organizator predavanja u Zavidovićima. Iz udruge se pozivaju i na izjavu čelnika Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, Almira Džuve, u kojoj kaže da ubojica iz Toulousea nikad nije bio u BiH.

– Ovu gnjusnu podvalu Fokusa, Dževada Galijaševića i drugih, smatramo pritiskom na naše udruženje i pokušajem da nas se zastraši kako bi odustali od svog plemenitog društvenog angažmana. Stoga Fokusu poručujemo da će svoje laži morati dokazati na sudu, a sve sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini pozivamo da istraže ovu gnjusnu laž i da o svemu obavijeste javnost.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.