Foto: Instagram/Australian Open

ĐOKOVIĆEV OTAC OTVORIO DUŠU: Samo se Srbima patriotizam ubraja u grijehe

Autor: Iva Međugorac

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, za srpske Novosti progovorio je o optužbama za pjevanje srpskih domoljubnih pjesama, a dotakao se i potpore hrvatskoj reprezentaciji.

“Ključ svega je u toj nevjerojatnoj netrpeljivosti i nepodnošenju da se netko tako sjajan, u svakom pogledu, rodio u Srbiji, da je Srbin i srpskoga roda. Novak i njegovi kolege, prijatelji, postali su svjetski prvaci u tenisu i pjevali su rodoljubne pjesme koje nisu nikoga vrijeđale, već su bile na radost i poticaj da i u budućnosti napreduju. Samo se Srbima patriotizam ubraja u grijehe, a kada to rade drugi, onda je to vrlina. Novak ne da nije šovinist, ne da ne mrzi tuđe, nego sve države bivše Jugoslavije, sve te narode, smatra za svoje. Nikada među njima nije pravio razlike, pogotovo kad je trebalo pomoći ljudima i u Hrvatskoj, Bosni, Srbiji… Pokazao je da je svjetski čovjek”, rekao je, dodajući da je njegov sin najbolji tenisač svih vremena.

“Rekao mi je: Tata, ove godine napravi vitrinu za sva četiri Grand Slam pehara. Novak neće samo biti najbolji svih vremena, bit će uvjerljivo najbolji. Bit će najbolji unatoč animozitetu koji anglosaksonski zapadni svijet ima prema njemu”, naglasio je Đoković stariji, otkrivši pritom i što zamjera Rogeru Federeru.

“Dovoljno je usporediti kako se on ponaša kad gubi, a kako se Novak ponaša. Svaki put kad izgubi, Novak čestita suparniku i kaže mu: Bravo, majstore, bio si bolji. Federer je sjajan tenisač, ali to se ne bi moglo reći kada je riječ o njegovoj ljudskosti. On je ljubomoran na Novaka od trenutka kada se pojavio, jer je znao da je bolji od njega i da će ga premašiti”, zaključio je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.