screenshot

Dodiku upućena prijetnja smrću: ‘Molim Boga da te netko upuca i oslobodi narod’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Iz Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH u ponedjeljak je agenciji Srni rečeno da su poduzeli potrebne mjere s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica u vezi s prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, izrečenima u komentarima na portalu BN televizije. O poduzetim mjerama Sipa je obavijestila Tužilaštvo BiH.

Iz Sipe podsjećaju da su 30. srpnja primili informaciju MUP-a Republike Srpske o članku objavljenom na portalu BN televizije i komentaru s prijetećim sadržajem koji je članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku uputila nepoznata osoba, nakon čega su poduzete potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih relevantnih činjenica o toj informaciji.

Na portalu BN televizije ispod jednog teksta postavljen je prijeteći komentar koji su administratori poslije uklonili. Među njima, bio je i komentar autora pod pseudonimom “Romanija” sljedećeg sadržaja:

“Vukane, kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda”.

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku, ovaj komentar izbrisan je s portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi se utvrdilo tko je autor komentara. Srna navodi da se o prijetnjama srpskom članu Predsjedništva BiH posredovanjem portala BN televizije nije oglasilo nijedno udruženje novinara u BiH.

I dok je Srna iz Sipe danima čekala osnovne informacije o istrazi u vezi s prijetnjama Dodiku, agencija podsjeća da je policija Srbije za samo 24 sata otkrila Šapčanku koja je preko Twittera prijetila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da joj je određen jednomjesečni pritvor.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.