fbpx
Foto: Guliver/Pixabay/Privatna arhiva

‘DJEVOJČICA SE ZVALA PETRA, BILA JE PRESLATKA!’ Cure mračni detalji o ocu monstrumu, bio je bolesnik’: Ljudi se javljaju mami, ‘Suzo draga, ostala sam nijema’

Autor: L.B.

Nakon stravičnog ubojstva vlastite kćeri (2), koju je otac ugušio, a potom ubio i sebe, Srbija je u šoku.

Marko Budimirović bio je prijavljivan za nasilje u obitelji, a kako pišu srpski mediji, sudski postupak je okončan nedavno – 27. rujna, kada je kažnjen uvjetnom presudom.

Nakon što je njegova supruga Suzana prijavila policiji u Vršcu da je suprug prema njoj nasilan, izrečene su mu hitne mjere i privremena zabrana prilaska i kontakta, kao i privremeno udaljenje iz stana.


‘On je bio bolesnik. Liječio se’

Pokrenut je predistražni postupak zbog nasilja u obitelji, a s obzirom da je mjera isticala tužiteljstvo je smatralo da ju treba produljiti do okončanja kaznenog postupka te je podnesen prijedlog 26. svibnja, koji je usvojen. M.B. je bila izrečena mjera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa suprugom i zabrana prilaska osumnjičenog kući u kojoj oštećena živi, najdulje do pravomoćnog okončanja postupka.

Budimiroviću je izrečena uvjetna kazna zatvora od 1 godine koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni ne učini novo djelo u roku od tri godine, priopćilo je Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu za Nova.rs.

“On je bio bolesnik. Liječio se. Jučer je dobio skrbništvo nad kćeri iako je majka djeteta stalno govorila kako je on neuračunljiv”, priča za Blic rođakinja Suzane, majke dvogodišnje djevojčice koju je jučer ubio otac.

‘Kada joj je stavio nož pod grlo, prekipjelo joj je i otišla je’

Ona je iznijela je kroz kakav je pakao prolazila majka djevojčice sa Markom B. Prema njezinim riječima, Suzana i Marko su bili u procesu razvoda, nakon što su se prije par mjeseci razišli.

“Muž ju je tukao. Bio je bolesnik, liječio se. Suzana je imala probleme s njim. Kada se vrati s posla, ona je morala staviti pelenu kako on kaže, inače bi uslijedio šamar. Ona ga je trpjela, međutim, kada joj je stavio nož pod grlo, prekipjelo joj je i otišla je. On je bio fakultetski obrazovan, doktor, a radio je u općini”, ispričala je rođakinja.

Kako kaže, Marko je jučer dobio skrbništvo nad djetetom.
Poslao poruku majci prije stravičnog čina

“Djevojčica se zvala Petra. Bila je preslatka, viđala sam je sa Suzanom jednom tjedno kod mene. Međutim, Marko nam zbog korone nije davao stalno da viđamo dijete”, rekla je rođakinja koja je željela ostati anonimna.

Nakon ubojstva na Facebook profilu oglasila se i majka djevojčice.

“Tužnog srca javljamo svojim rođacima, prijateljima i poznanicima da je naša mila i draga P. B. preminula dana 4. oktobra 2022. godine u svojoj trećoj godini. Sahrana će se obaviti 6. listopada u Vršcu u 16.00 sati. Laka joj zemlja“, navedeno je na osmrtnici objavljenoj na Facebooku Suzane B.
Poznanici i prijatelji Suzane B. ostavili su više od 20 komentara na ovoj objavi, izjavljujući Suzani saučešće zbog tragedije koja ju je zadesila.

“Neka Petru anđeli čuvaju, a neka tebi i tvojim bližnjima Bog podari snage da izdržite“, naveli su, kao i: „Draga moja Suzo primi moje najiskrenije saučešće. Ostala sam nijema…“

Podsjetimo, stravična tragedija dogodila se u utorak u stanu koji je Marko Budimirović iznajmljivao u višekatnici u Ulici Vojnički trg 18. On je ugušio svoju kćer, a zatim se objesio, nakon što je majci djevojčice poslao poruku s namjerom.

Njihova beživotna tijela zatekla je upravo ona.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.