Ilustracija

Djevojčica (11) se povjerila da ju je dirao po tijelu i prijetio, bivši ministar Republike Srpske osuđen na devet godina zatvora

Autor: T.Š./Hina

Nenad Suzić, nekadašnji ministar prosvjete u vladi Republike Srpske proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje maloljetnice, te je osuđen na devet godina zatvora, potvrdili su u ponedjeljak iz Okružnog suda u Banjoj Luci.

Suzić (71) je nepravomoćno osuđen zbog kaznenog djela obljube djevojčice koja je imala 11 godina zbog čega je uhićen u lipnju 2019. a u zatvoru je tada proveo šest mjeseci.

Kada je uhićen, Suzić je bio redoviti profesor na odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci.

Sud je nekadašnjem ministru izrekao i mjeru zabrane bilo kakvog djelovanja u prosvjeti odnosno u nastavnom procesu te dodatni rok zabrane približavanja zlostavljanoj djevojčici dvije godine nakon odsluženja zatvorske kazne.

Suzića su 2019. policiji prijavili roditelji djevojčice nakon što je ona svojim prijateljicama ispričala kako ju je Suzić odvodio u svoju kuću i tamo je dirao po tijelu te joj je prijetio da o tome ne smije nikome govoriti. 

One su to prijavile nastavnicima u školi što je u konačnici rezultiralo kaznenom prijavom i presudom u prvom stupnju.

Dužnost ministra Suzić je obnašao od 1998. do 2001. u prvoj vladi RS koju je vodio Milorad Dodik.




Autor:T.Š./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.