Screenshot

DJEČACI GA MORALI ‘MASIRATI ISPOD PUPKA’: Srbija zgrožena teškim optužbama za pedofiliju na račun vladike Pahomija

Autor: S.V.

Vladika vranjski Pahomije ponovno je u žiži srpske javnosti, i to nakon što su se na njegov račun ponovile teške optužbe za seksualno iskorištavanje i pedofiliju.

Nakon što su raniji slučajevi u kojima se tereti da je seksualno uznemiravao dječake otišli u zastaru, vladika ponovno radi isto!

Prema najnovijim optužbama, opsjedao je mladog i među vjernicima omiljenog monaha koji je zbog neizdržive situacije – morao napustiti manastir.

Mladi monah nije mogao izdržati pritisak

“Vladika je pokušavao kod monaha. Napadao ga je neko vrijeme, zbog čega se monah nekoliko puta išao žaliti u Patrijaršiju, ali nitko nije ništa učinio i on više nije mogao izdržati taj pritisak”, izjavili su srpskim medijima izvori iz eparhije vranjske.

Inače, svjedočanstva mladića koje je vladika zlostavljao puno prije ovog slučaja stravična su. Njegove tri žrtve imale su manje od 14 godina, a jedan je bio stariji. U kaznenoj prijavi i svojoj ispovijesti, 8. siječnja 2003. godine, kada se saznalo za ovaj skandal, naveli su da ih je vladika Pahomije pipkao, mazio i tjerao “na druženje“, što su oni odlučno odbili.

‘Smrdio je na alkohol, tjerao me da mu okrenem leđa’

“Kada se to dogodilo, nisam se znao obraniti… Smrdio je na alkohol, palo mi je na pamet da ga gurnem kroz prozor. Tada nisam znao šta je to, bio sam dijete. Kada bi ta sjećanja navrla, događalo mi se da u kuhinji izvadim nož i mislim – ako se probodem, sve će proći. Nisam se nikome povjerio, bilo me je sram. Kad se sjetim toga, ne mogu spavati. Kad je došao gol u sobu, kad me tjerao da mu okrenem leđa, da ga masiram ispod pupka, bio sam potpuno paraliziran. Sjećam se njega golog kako leži, ustaje, dolazi do mene i pokušava me pipati dok ja bježim. Kad god sam ga sreo, pokušavao sam ne osjetiti ništa. Želio sam biti neosjetljiv kao on”, ispričao je nedavno jedan od davno zlostavljanih dječaka.

Sramotan sudski proces

Sramotan sudski proces protiv Pahomija počeo je 2003. godine u Općinskom sudu u Vranju, da bi nakon dvije i pol godine rastezanja i nemogućnosti izricanja presude, u travnju 2005. godine, odlukom Vrhovnog suda, bio prebačen u Niš.

Postupak pred niškim Općinskim sudom počeo je iznova, pa su svi dječaci bili prisiljeni ponovno davati iskaze pred sudom i samim Pahomijem.

Do završetka suđenja u Nišu, u ožujku 2006. godine, nastupila je apsolutna zastara za dva kaznena djela, iz 1999. godine i 2000. godine, dok je presudom predsjednice Vijeća Katarine Ranđelović, “zbog nedostatka dokaza” Pahomije oslobođen optužbi za preostala dva kaznena djela – iz 2001. i 2002. godine.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.