fbpx
Foto: Facebook/YouTube

CURE MUČNI DETALJI! KAKO JE UBOJICA NAMAMIO NESRETNE ĐOKIĆE: Iskoristio njihovo povjerenje, zločin planirao šest mjeseci, policija konačno složila mozaik!

Autor: L.B.

Osumnjičeni za teško ubojstvo tročlane obitelji Đokić, Goran Džonić je, kako piše Srbija Danas, namamio rođaka Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i kćer Lidiju (26) u smrtonosnu zamku.

Naime, Džonić ih je kobne noći presreo i zatražio pomoć od njih, rekavši da mu se pokraj rijeke pokvario skuter.

No, iako je ubijeni Đokić, nakon napada i pokušaja pljačke mjenjačnice bio oprezan, imao je bezgranično povjerenje u Džonića, koji u Moravcu živi nekoliko kuća od kuće njegove majke te se poznaju čitav život, pa mu je krenuo pomoći.

Kanisteri s vodom

“Đokići su s obližnjeg izvora, koji se nalazi na putu od Moravca ka Tešici, svaki put kad bi dolazili u selo, navraćali i po vodu za koju se vjeruje da blagotvorno djeluje na zdravlje. Kobne noći, zato su na raskrižju na glavnoj cesti u Moravcu skrenuli udesno, ka Tešici, umjesto na lievo prema Aleksincu. Krenuli su po vodu, pa kući. Pošto su natočili vodu na česmi koja dovodi izvorsku vodu, vjerojatno je u tom trenutku naišao Goran, koji je odlično znao da će biti na tom mjestu u to vrijeme. Rekao je da mu se pokvario skuter kada je bio na pecanju. Niko nije posumnjao, jer se znalo da je Džonić ribolovac. Krenuli su s njim ka mjestu Dudine bare, kraj Morave, odakle se nisu vratili živi”, navodi izvor Kurira.

Foto: Facebook

Poslije likvidacije Đokića, u njihovom su automobilu ostali kanisteri s izvorskom vodom, a Džonić, kao iskusan vatrogasac, dobro je znao da bi ta količina vode mogla ugasiti požar na vozilu koje je kasnije, te noći zapaljeno u okolici Tešice.

“Nekom manje iskusnom bi možda promakli kanisteri u prtljažniku vozila, ali ne i iskusnom vatrogascu. Zato su kanisteri pronađeni izbačeni kraj puta. Kao iskusnom ribolovcu, dobro mu je bio poznat i kraj oko stare separacije šljunka, koji je dva kilometara udaljen od ceste i tri kilometra od prvih kuća. To je bila dovoljna udaljenost da se vozilo zapali u gustom šiblju i da nitko ne shvati što se događa. Čak i ako bi netko vidio požar, pomislio bi da je sa seoskog deponija koji se nalazi u blizini, pa bi pomislio da se vatra vidi odatle”, rekao je izvor upućen u istragu.

Bio je drzak i samouvjeren

Goran Džonić se u danima nakon nestanka, ali i pronalaska spaljenih tijela Đokića, ponašao izuzetno drsko, ali i samouvjereno, a za svaki dan od 26. rujna pa sve do pronalaska tijela 2. listopada imao je spreman alibi.

Policija je poslije otkrića da su Goran, Gordana i Lidija surovo likvidirani, pa spaljeni, među prvima saslušala Gorana Džonića.
“Policija je danonoćnim radom uspjela složiti mozaik. Odgovorima na pitanje tko je najbolje poznavao Đokiće, tko im je bio navodno odan, ali i tko je znao njihovo kretanje, s koliko novca raspolažu i istovremeno tko je halapljiv do te mjere da je za novac spreman sve učiniti. Upravo se Goran, brat od tetke ubijenog vlasnika mjenjačnice i maltene prvi susjed njegove majke, uklapao u ovaj profil ličnosti”, navodi izvor Kurira i nastavlja:

Foto: Facebook

“Kada su ga inspektori počeli ‘opipavati’, Džonić je bio vrlo drzak. Nije se predavao ni kada su kod njega nađene neke stvari koje mogu biti dokaz u slučaju ubojstva. Tvrdio je da je bio čovjek od poverenja Đokića i da je, kao takav, mogao sve to imati”

Bio neuvjerljiv, na sprovodu se ponašao čudno

Kako navode izvori, Džonić je unaprijed osmislio i svoje alibije. Tako je inspektorima rekao da je u noći ubojstva bio na pecanju na Moravi, budući da je strastveni pecaroš. I za naredne dane je imao spreman alibi, ali je bio prilično neuvjerljiv.

Prisustvovao je i sprovodu obitelji, ponašavši se, kako navode srbijanski mediji, vrlo čudno.
“On je očigledno bio spreman i za saslušanja, jer kad je planirao zločin, planirao je i šta će raditi i govoriti poslije. Zločin je planirao šest mjeseci, sve je detaljno pripremio. Međutim, njegovi odgovori na saslušanjima djelovali su nebulozno, često je mijenjao iskaze, tako da je tim svojim ponašanjem samo produbljivao sumnju inspektora”, kaže izvor upoznat sa istragom.

‘Policija je pronašla i njegove DNK tragove na mjestu zločina’

“Policija je pronašla i njegove DNK tragove na mjestu zločina. Kada su mu predočeni, on je rekao da se oni mogu odnositi i na njegove sinove. Također, na pitanje inspektora: ‘Je li kopao u sinovljevom dvorištu?’, on je odgovorio: ‘Možda sam kopao, a možda i nisam. Možda je kopao moj sin’,  prepričava sugovornik srpskog medija kako se osumnjičeni ponašao tokom istrage.

Kako su se dokazi gomilali, Džoniću se sužavao krug za manevre, pa je pokušao svoju ulogu u zločinu prikazati što minornijom, govorio je da sumnja tko bi mogao biti umiješan u monstruozni zločin, a on je možda nesvjesno informacijama odao Đokiće.

“Usput je pokušavao biti konfuzan i mijenjao je priču. Prekjučer mu je policija stavila lisice jer su brojni dokazi doveli do toga da je sudjelovao u ubojstvu Đokića. Zasad se ne isključuje ni mogućnost da je imao i pomagače, tako da se istraga nastavlja”, navodi se.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.