Screenshot/Youtube

Brnabić komentirala odluku Hrvatske da ne otvori granicu za srbijanske državljane: ‘Ta je odluka razumljivija od crnogorske!’

Autor: Zlatko Govedić / Hina

Srbijanska premijerka Ana Brnabić ocijenila je u četvrtak da odluka hrvatske vlade da ne otvori granice i za srpske državljane pokazuje kako Hrvatska “očigledno” ne računa pretjerano na turiste iz Srbije te te da je stoga “razumljivija” od odluke crnogorske vlade da ne dopusti ulazak državljanima Srbije.

Brnabić je u emisiji Fokus TV B92 rekla kako joj je “potpuno jasna poruka Podgorice” da su “u Crnoj Gori nepoželjni građani Srbije”, dok je odluka Hrvatske razumljivija i jasnija jer “očigledno ne računaju pretjerano na turiste iz Srbije”, nego iz deset zemalja Unije za koje otvaraju granice.

“Vjerojatno procjenjuju da im iz tih zemalja dolazi najveći broj turista… Pretpostavljam da ne računaju pretjerano na broj turista iz Srbije, pa im ovo vjerovatno nije naročito važno tržište”, rekla je Brnabić .

(FOTO) Velika policijska akcija u Rijeci i Zagrebu! Ekipa dizala bankomate u zrak, uzimali milijunske iznose

Ona je naglasila kako joj je „savršeno jasna poruka koja stiže iz Podgorice” da su građani Srbije “nepoželjni u Crnoj Gori“.

„Mislim da je ta odluka pogrešna i da se tu radi o klasičnom slučaju kada vam politika ili politikanstvo zamagle ekonomski interes ili ono što je dobro za vaše građane i vaše gospodarstvo“, rekla je Brnabić za TV B92.




Brnabić drži da je odluka Crne Gore da ne otvori granicu za državljane Srbije “vođena političkim motivima”, ali vjeruje da će se ta odluka promijeniti pod pritiskom ekonomske logike i interesa.

„Turizam je najveći dio njihovog BDP-a, njihove ekonomije,  zato što su naši turisti jako dobri turisti.U jednom trenutku će popustiti pod pritiskom hotelijera i ugostiteljske industrije“, rekla je Brnabić uvjerena da će se tada pozivati građane Srbije da idu u Crnu Goru.

Ona je poručila sugrađanima da ne idu tamo gdje su nepoželjni, sugerirajući da ljeto provedu u Srbiji.




Srbija poštuje Crnu Goru kao susjednu državu  i u potpunosti za regionalnu stabilnost i bolje regionalno povezivanje, poručila je Brnabić.

Vlada u Podgorici najavila je otvaranje granica od 1. lipnja, ali na popisu država nije Srbija, a hrvatski premijrr Andrej Plenković je, obrazlažući današnju odluku, rekao da su na nju utjecali epidemiološki pokazatelji.

Autor:Zlatko Govedić / Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.