Facebook

BOSANAC UHIĆEN ZBOG UBOJSTVA KANAĐANKE: Žrtva je u Crnoj Gori prodavala stan

Autor: S.V.

Novljanin Zoran Marić (47) osumnjičen je da je ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić (54), a potom prodao njen automobil i trošio novac sa njene kartice.

Zbog sumnje da je suučesnik u tom zločinu, policija je uhitila državljanina BiH Radomira Delića, nastanjenog u Herceg Novom.

Tijelo Ljiljane Simić pronađeno je prije dva dana u hercegnovskom selu Mokrine, a njen nestanak 6. rujna policiji je prijavila obitelj nakon što se nije ukrcala u avion kojim je trebala odletjeti do Kanade:

“Moja bivša supruga u Crnu Goru je došla samo da proda stan u Kotoru. Ne znam da li je to učinila, ali javila se da dolazi, no nije došla. Obavijestio sam RCMP (Kraljevska kanadska konjička policija) i kanadsku Ambasadu u Beogradu o nestanku, a susjeda sa kojom je Ljiljana bila bliska pošla je u kotorsku policiju i spojila nas sa njima”, rekao je bivši suprug Vladimir Krstanović.

Žrtva razgovarala sa ubojicom

Objašnjava da je policija prvo ispitivala Ljiljaninog bivšeg partnera iz Podgorice koji im je pomogao:

“Rekao im je da joj je dao SIM karticu kada je sletjela u Podgoricu, a onda su tim tragom došli do broja Zorana Marića sa kojim je imala dosta razgovora… Snimljen je i da tri noći, nakon nestanka, ulazi u njen stan, ali i kako njenim autom dolazi na jednu pumpu i pokušava platiti njenom karticom. Inspektorica nam je rekla da se na snimci vidi kako je na suvozačevom mjestu ženska osoba, ali da nisu ustvrdili je li to Ljiljana”.

Policija namjestila “klopku”

Ispričao je i da ih je inspektorica koja je vodila slučaj obavijestila i da su saznali da Marić pokušava prodati automobil te da su ga htjeli uhvatiti u klopku:

“Imali su dogovorenog kupca, ali Marić se nije pojavio. Istog dana njeno vozilo zaustavljeno je u Nikšiću. Čovjeka koji je upravljao ‘džipom’ pitali su odakle mu automobil. Rekao im je da ga je kupio od Zorana, a da je žena čiji je automobil otišla u Kanadu i da se više nikada neće vraćati u Crnu Goru. To mi je bilo užasno sumnjivo i ispostavilo se da sam opravdano strahovao…”, prenosi Avaz.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.