BOJKOT! Bosanci ne žele Gotovinu u svojim kinima! Jedan je detalj u priči sulud

Autor: dnevno.hr

Prije nekoliko tjedana u Hrvatskoj je prikazan film General u kojem redatelj Antun Vrdoljak priča priču o životu i vojnom putu hrvatskog generala Ante Gotovine. Prikazivanje u Hrvatskoj izazvalo je lavinu reakcija, no kako je nedavno Vrdoljak izjavio za naš portal kada je o gledanosti riječ ruše rekorde.

Ideja je bila da se nakon Hrvatske film prikaže i u kinima diljem Bosne i Hercegovine, ali ta ideja po svemu sudeći neće biti realizirana. Distributeri u Banja Luci, Sarajevu, Zenici i Tuzli odbijaju prikazati film o herojstvu hrvatskog generala. Priča dimenziju apsurdne dobiva onoga časa kada se znade da hrvatska strana skoro dva desetljeća financijski potpomaže snimanju filmova u susjednoj BiH. Iako formalne zabrane nije bilo, očito je kako je Vrdoljakov film u Bosni i Hercegovini bojkotiran.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.