Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Ilustracija

BIZARNI OKRŠAJ U OSNOVNOJ ŠKOLI: Djevojčica slomila umjetni nokat, roditelji krive učiteljicu

Autor: Dnevno

Cijela Slovenija posljednih nekoliko dana ne prestaje pričati o bizarnom incidentu koji se dogodio u jednoj osnovnoj školi.

Naime, kako pišu tamošnji mediji, učenica je na satu tjelesnog odgoja slomila umjetni nokat, a time i onaj ‘pravi’ ispod njega, na satu tjelesnog odogoja.

Sve se dogodilo tijekom vježbe kada je dodavala loptu, a sama povreda uzrokovala je bijes roditelja koji su se žalili školskom vijeću uz tvrdnju da njihova kći ima pravo imati umjetne nokte te da je za ozljedu kriva učiteljica.

Još uvijek nije poznato kako će školsko vijeće odlučiti o slučaju.

Odvjetnica Nana Weber je za slovenski časopis Pravna praksa izjavila je da je Zakonom o osnovnoj školi propisano da škola može odrediti svoj kućni red unutar ustanove i mjere za sigurnost i održavanje reda te da su roditelji odgovorni za djevojčicu te da su oni morali odobriti curici da nosi u školu tako dugačke nokte.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.