Foto: SB

BiH UPOZORAVA HRVATSKU: ‘Prestanite sa nelegalnom sječom naših šuma’

Autor: S.V.

“Hrvatske šume” nastavile su krčiti dijelove u vlasništvu Bosne i Hercegovine na području planine Plješevice i u blizini nekadašnjeg aerodroma Željava pod izgovorom osiguranja boljeg nadzora granice, piše „Slobodna Bosna“.

Zahtijevaju prestanak ovih aktivnosti

Na ovaj problem prvi je upozorio premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić. Iz ovog kantona apelirano je na državne vlasti u Sarajevu da zahtijevaju od Republike Hrvatske prekidanje ovih aktivnosti.

“Radovi se izvode samoinicijativno i nenajavljeno pa je posebno zabrinjavajući izostanak bilo kakve reakcije Granične policije BiH”, naveo je Ružnić.

Hrvatska tvrdi: Krčimo šume samo s naše strane

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković se još krajem svibnja sastala u Zagrebu sa ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom u vezi sa sječom šume u Unsko-sanskom kantonu. Hrvatski ministar Radman ponovio je službene stavove da Hrvatska ne ugrožava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da se aktivnosti na sječi šume u području planine Plješevice odvijaju isključivo na hrvatskom teritoriju.

Međutim, tvrdi SB, zaključci ovog sastanka nisu doprinijeli rješavanju problema, već je samoinicijativna sječa šume nastavljena, što potvrđuju i fotografijom koju su objavili.




Foto: SB

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.