Bez Srbije je ova regija krnja

Autor: Tanjug/M.B.

Objasnivši proceduru na koji će Srbija steći status kandidata za ulazak u EU, mađarski je veleposlanik rekao nešto što smo odavno mogli zaključiti: Srbiju u Europi više-manje smatraju ključnim čimbenikom u regiji.

Od siječnja će Mađarska u idućih šest mjeseci predsjedati Europskom unijom. Povodom predaje odgovora na upitnike Europske komisije, kao i dobivanja statusa kandidata, mađarski veleposlanik u Srbiji Oskar Nicović dao je intervju za Tanjug izrazivši neke od svima već poznatih, ali možda ne do te mjere jasno izraženih stavova:

– Nitko u Europskoj uniji ne zalaže se iskrenije i ozbiljnije od nas Mađara za što skorije pristupanje Srbije EU. U postojećoj situaciji, mi kao granica EU prema jugu, ne možemo izgraditi nesmetane gospodarske i trgovinske, energetske i prometne veze, a prije godinu dana postojao je i vizni režim u prometu ka jugu. Mađarskoj je važno i da vojvođanski Mađari mogu neometano održavati obiteljske i ine odnose s nama, izjavio je veleposlanik Nicović u intervjuu za Tanjug.

– Srbija će ostati u fokusu jer je njena integracija ključna za integraciju cijele regije zapadnog Balkana. Nastavljamo da uvjerimo zemlje koje se još kolebaju…… da je bez Srbije ova regija krnja.

Autor:Tanjug/M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.