Arhiva

Arkanov ubojica u vojnom zatvoru prolazi teške muke, a bivši obavještajac otkriva da iza ubojstva stoji netko drugi!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Dobrosava Gavrića (44), osuđenog za ubojstvo Željka Ražnatovića Arkana, u Južnoafričkoj Republici čuvaju jake snage, po naredbi stranih obavještajnih službi, koje su prljavim novcem i financirale ubojstvo zapovjednika Srpske dobrovoljačke garde”, tvrdi za Božidar Spasić, bivši dužnosnik srbijanske Državne sigurnosti, za srpski portal Alo.

“Arkan je ubijen prljavim novcem od droge, a riječ je bila o obračunu stranih službi koje su i naručile ubojstvo za nekoliko milijuna dolara jer im je smetao u poslu kojim se bavio”, kaže Spasić.

“Gavrić, kao najčuvanija osoba, ima specijalan tretman. Ima čak tri prstena osiguranja, a njegov dolazak je spreman još 2005. godine”, kaže Spasić i dodaje da je Južnoafrička Republika postala sigurna meka za srpske i svjetske kriminalce.

“Nakon Arkanova ubojstva naši su se kriminalci obračunavali u našoj zemlji, a zatim u zapadnoj Europi. Kada im je tu postalo tijesno, sigurna kuća postala im je Južnoafrička Republika. Kada su izgubili pozicije u Europi, dio podzemlja preselio se u Južnu Ameriku, gdje još caruje engleska, ruska i druge mafije. Srpska mafija smeta konkurenciji u Južnoafričkoj Republici. To im je omogućila korumpirana policija i lak dolazak do putnih isprava. Korumpirana policija, trgovina narkoticima i dijamantima samo su dio posla kojima se bave… Sve je to mogućnost za laku zaradu. U tu zemlju su se slile razne bande, a tamo se našao dio i škaljarskog i kavačkog klana. Sve to pokazuje da je srpska mafija jaka i da je dio međunarodne mafije”, napominje on.

Spasić navodi da “odredi smrti” stranih obavještajnih službi, poput engleske MI6 i njemačke BND, kontroliraju rat bandi u toj zemlji, gdje Srbi nisu poželjni.

“Srpske kriminalce u Južnoj Africi kontroliraju strane, ali i naše obavještajne službe. Dolaskom Arkanovih tigrova, srpska mafija dobila je legitimitet i to je krilo u Africi postalo jako. Najbolje se snašao Dobrosav Gavrić, koji očigledno ima dosta novca”, naglasio je bivši operativac Spasić.

Dobrosav Gavrić u Srbiji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubojstva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja. On traži politički azil u Južnoafričkoj Republici i nalazi se u zatvoru Heldestroom, dobro čuvanu kazamatu u mjestu Caledon, u blizini Cape Towna.




Gavrić je u zatvoru od 27. prosinca 2011., nakon što je ubijen afrički mafijaški boss Cyril Beeka. Tada je, naime, otkriveno da je Gavrić bio njegov tjelohranitelj. Već sedam i pol godina čeka odluku suda Južnoafričke Republike o dobivanju statusa izbjeglice ili drugu vrstu zaštite, jer se, kako tvrdi, boji da će ga u Srbiji ubiti Arkanovi osvetnici.

Ustavni sud Južnoafričke Republike u prosincu prošle godine ponovno je odbio Gavrićevu molbu za azil. Međutim, dobio je priliku za reviziju izbjegličkog statusa te pravo da se obrati Žalbenom odboru za izbjeglice.

U esktradicijskom postupku također se može boriti za ostanak u Južnoafričkoj Republici.




Nogometaš ubijen zbog kokaina?!

Jednog od najpoznatijih južnoafričkih nogometaša Marca Batchelora likvidirala je navodno srpska mafija. Južnoafrički mediji navode da iza ubojstva jedne od najvećih sportskih zvijezda Južnoafričke Republike najvjerojatnije stoje srpski kriminalci koji djeluju u tom dijelu svijeta. Sumnja se da je motiv ovog brutalnog zločina povezan s nestankom pošiljke tone kokaina krajem prošle godine, a po svemu sudeći, iza likvidacije Batchelora stoje isti napadači koji su ubili i Srbina Ivana Đorđevića u travnju ove godine.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.