Screenshot/Twitter

‘ANTISRPSKO RASPOLOŽENJE NIČIM IZAZVANO’ Vulin potpiruje vatru novim spominjanjem ‘SRPSKOG SVETA’, srpska policija službeno objavila njegove izjave!

Autor: L.B.

Gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, koju Srbi nazivaju i ‘režimskom’, ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istaknuo je kako jučerašnji događaj na Cetinju jasno govori koliko je bitno da svi Srbi budu složni i da uvijek nastupaju kao jedinstven politički narod.

Kako je priopćeno iz Ministarstva unutarnjih poslova on je, gostujući na srpskoj TV Pink, rekao kako je zadatak ove generacije političara stvoriti “srpski svijet da bi zaštitio Srbe”. Njegove je izjave na svojim stranicama objavio i srbijanski MUP.

“Zadatak ove generacije političara je stvoriti srpski svijet da bi zaštitio Srbe. Ne budemo li ga mi stvorili, bojim se da sljedeću generaciju Srba nećemo ni dočekati. Pogledajte vi kakav je to stupanj mržnje i antisrpskog raspoloženja ničim izazvano. Jučerašnji događaji u Crnoj Gori mogu se samo uspoređivati sa linčom predsjednika Vučića u Srebrenici. Nemamo aspiracije ni prema jednom centimetru bilo čije teritorije van granica Republike Srbije, ali nemojte imati aspiracija prema 13 posto naše teritorije koja se zove Kosovo i Metohija, nemojte imati takve ideje da komadate Srbiju, da bi to sačuvalo mir i sigurnost na Balkanu. Znači, Balkan je siguran, miran i stabilan samo kada Srbija ne misli o Srbima i kada možete Srbima raditi što hoćete”, rekao je Vulin.

‘Ne bi bio prvi put da se spremao atentat na Joanikija’

Komentirajući izjavu srpskog patrijarha Porfirija koji je rekao da su u Crnoj Gori snajperima pokušali spriječiti ustoličenje mitropolita Joanikija,  Vulin je rekao da “to ne bi bio prvi put da se spremao atentat na mitropolita Joanikija iz snajpera”.

“Ne mogu potvrditi, ali ni demantirati. Ali, ono što mogu je podsjetiti je da je prije nekog vremena, na sadašnjeg mitropolita Joanikija pucano u hotelu Crown Plaza i to potvrdilo se – iz snajpera. Očigledno nije nemoguće da se takve stvari događaju. Ako se to moglo dogoditi u to vrijeme u Beogradu, zašto se to ne bi moglo dogoditi na Cetinju”, zapitao je Vulin.

Dodao je i kako je slušao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kako sa velikom dozom cinizma govori o tome kako su patrijarh i mitropolit izvršili desant na Cetinje i došli pod jakim mjerama osiguranja. Upitao je Đukanovića sa koliko je on tjelohranitelјa došao na Cetinje i od koga se on to čuva.

‘Desant na Cetinje’

“S koliko je tjelohranitelјa Đukanović došao, nisu možda bili nenaoružani, pa kakav je onda on desant učinio? On, predsjednik države, ne može doći u svoje Cetinje bez tjelohranitelјa, od koga se on to krio, znamo zašto se moraju štititi patrijarh i mitropolit, od njega i njegovih, a od koga se on štitio, od patrijarha, mitropolita, da ga neće tamjanom kakvim pogoditi?”, upitao je ministar Vulin govoreći na televiziji Pink.




Podsjetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je u nedjelju u povijesnoj vjerskoj prijestolnici Crne Gore, unatoč protivljenju nekoliko tisuća prosvjednika koji su dva dana držali barikade na cestama prema Cetinju.

Mitropolit Joanikije i patrijarh srpski Porfirije na Cetinje su sletjeli helikopterom te u pratnji specijalne policijske jedinice, dok su istodobno policijske snage u samom središtu crnogorske prijestolnice i na cestama razbijali barikade i prosvjede koristeći se suzavcem i šok bombama.

Prosvjedi pokazuju napetosti među stanovništvom u Crnoj Gori koji zagovaraju blizak odnos s Beogradom i Crnogoraca koji se tome žestoko protive, o čemu smo već pisali.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.