Pinterest

Američki novinar brutalno izvrijeđao Srbe: ‘Krivi ste za 16 milijuna mrtvih! Imate li vi uopće hranu i internet!?’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Kevin Clancy, bloger i voditelj podcasta poznate američke sportske stranice Barstool isprovocirao je Srbe i započeo sveopći kaos na Twitteru.

Naime, tek što je Srbija pobijedila SAD u razigravanju za poredak od petog do osmoga mjesta na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Kini, Clancy je na spomenutoj društvenoj mreži u zajedljivu stilu upitao: “Izgubili smo od Srbije u košarci?? Imaju li uopće u Srbiji hrane?” Njegova je objava odmah digla na noge srbijanske tviteraše, a šamaranje raznim uvredama nastavilo se sve do ovih sati. Gnjevni Srbi Clancyju su više puta spomenuli majku i zaprijetili, ali Amerikanac ne samo da nije odustao nego je Srbe nastavio provocirati sljedećim objavama:

“Nisam znao da u Srbiji imaju internet”, napisao je pa dodao u jednoj od kasnijih objava kako nije imao pojma da je Srbija država. Gle čuda, u raspravi je spomenut i Nikola Tesla, a posebno je mjesto dobio Gavrilo Princip: “U redu, ispričavam se Srbima. Trebao sam se ophoditi s više poštovanja prema narodu koji je započeo Prvi svjetski rat. E, neka ste vi ubili Franju Ferdinanda, 16 milijuna mrtvih. Krasno”, napisao je Clancy.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.