Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Reakcije na pad GUP-a: ‘Ovo je prvi Bandićev veliki poraz i ovo su mu zadnji dani na vlasti’

Autor: Dnevno

Nakon višednevne drame oko amandmana na zagrebački GUP, u utorak se napokon glasovalo. GUP je srušen. Naime, Bandićevi zastupnici glasali su protiv HDZ-ovih amandamana, a zauzvrat su HDZ-ovci glasali protiv GUP-a.

Tomislav Tomašević kazao je: “Igra živaca je završena. Mi smo kao oporba bili disciplinirani i stalno smo imali dovoljno ruku da srušimo GUP. HDZ-u je ovo očito bio prevelik zalogaj. Uvjeren sam da Gradu Zagrebu treba novi GUP za 21. stoljeće i novi gradonačelnik za 21. stoljeće”, rekao je Tomislav Tomašević dodajući da je ovo samo nastavak političkog kraja Milana Bandića.

“Očito nije došlo do dogovora između HDZ-a i Bandića, ali da struka nije bila ujedinjena, kao i oporba, da nije bilo građana koji su poslali 31.000 primjedbi, koji su izašli na prosvjed, GUP bi prošao. Uvjeren sam da je ovo gradonačelniku zadnji mandat. Više je scenarija do kraja mandata, ali uvjeren sam, ovo se još nikad nije dogodilo da na kraju Bandiću nešto ipak ne pođe za rukom, ovo je prvi njegov veliki poraz i ovo su mu zadnji dani na vlasti”, rekao je Tomašević.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.