Foto: Guliver/Ukraine Presidency/ilustracija

RAZGOVARALI PLENKOVIĆ I ZELENSKI! Užarili se telefoni: ‘Dogovorene konkretne odluke’

Autor: M.P.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je večeras da je razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Na svom Twitter profilu otkrio je i o čemu su pričali.

“Imao sam sadržajan razgovor s hrvatskim premijerom Plenkovićem. Čestitam na ulasku u eurozonu i schengenski prostor. Dogovorene konkretne odluke za jačanje ukrajinske obrane, kao i održavanje međunarodne konferencije o razminiranju. Dogovorena je uloga Hrvatske u formuli za mir”, napisao je ukrajinski predsjednik.

Plenković je na svom Twitter profilu također pisao o razgovoru s ukrajinskim predsjednikom.




“U telefonskom razgovoru sam Zelenskom izrazio podršku Ukrajini te ukrajinskim braniteljima i narodu koji pružaju izniman otpor ruskoj agresiji. Hrvatska je solidarna s Ukrajinom te podupire njezin europski put”.

Zelenski je danas, između ostalog, razgovarao i s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom o “sigurnosnoj suradnji”, kao i o razmjeni ratnih zarobljenika i inicijativi Crnomorsko žito.

Zelenski je dodao da mu je “drago čuti da je Turska spremna sudjelovati u provedbi” njegove “formule mira”, koju je prvi put predložio u studenom.

Ranije danas s Erdoganom je razgovarao i ruski predsjednik Vladimir Putin.

 

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.