Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

RAVNATELJ BOLNICE O STANJU MUŠKARCA OSUMNJIČENOG ZA UBOJSTVO DJECE: ‘Sumnjamo da je bio pod utjecajem tih supstanci, radimo potrebne nalaze da to utvrdimo’

Autor: Dnevno.hr

Policija je jutros izvijestila kako je danas, 25. rujna oko 2 sata u Centru, u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja.

Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Očevid je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Harald Kopitz, austrijski državljanin koji je ugušio svoje troje malodobne djece, u bolnicu je došao pothlađen i bez svijesti, nakon što si je pokušao oduzeti život. Kako se neslužbeno doznaje, njegovo stanje je stabilno, pod intenzivnom je liječničkom skrbi i pod nadzorom policije.

Sumnja se na psihofarmak

Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić dao je izjavu za sve medije o zdravstvenom stanju osumnjičenog Austrijanca.

“Pacijent je obrađen na Hitnom bolničkom prijemu. Stabilno je i nije trenutno životno ugrožen”, rekao je te dodao da je pri svijesti.

“Muškarac je cijelo vrijeme pod nadzorom policije, sumnja se da je bio pod utjecajem psihofarmaka te se rade potrebni nalazi da se to utvrdi”, rekao je Vagić.

“Primarni zadatak je da životne funkcije budu u redu, a zatim će se ovisno o tome dogovoriti daljnji premještaj za osumnjičenog muškarca”, dodao je.




Podsjetimo, psihofarmaci su tvari koje djeluju na psihu, a obuhvaćaju različite lijekove, droge i druga sredstva ovisnosti.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.