fbpx
Photo: Filip Brala/PIXSELL

RATNI ZAPOVJEDNIK OBRANE ŠKABRNJE STAO U OBRANU HOS-a: ‘Milanović i Plenković su elementarne nepogode za Hrvatsku!’

Autor: Dnevno

U emisiju Bujica voditelja i urednika Velimira Bujanca uživo se iz Škabrnje javio ratni zapovjednik obrane Marko Miljanić, ogorčen na sve one koji zadnjih dana prozivaju HOS. Najprije se osvrnuo na Milanovićev nedolazak na Maslenicu.

“Bilo mi je teže nego ’91. godine, kada sam gubio Škabrnju… Predsjednik Milanović i premijer Plenković su elementarne nepogode za Hrvatsku državu! Njihovi postupci i negativno tretiranje HOS-a ostavit će vrlo teške i dugotrajne posljedice u našoj budućnosti”.

“Volio bih da sam vidio Milanovića i Plenkovića u Škabrnji, kako je brane, ali njih nije bilo”, konstatirao je Miljanić i nastavio u ironičnom tonu: “Vjerujem da bi oni potjerali Marka Skeju i IX. bojnu HOS-a! Mogli su oni braniti Škabrnju, ali nisu, oni su se skrivali po podrumima, zaštićeni od svojih dragih tatica i mamica!”


“Marko Skejo i IX. bojna HOS-a su u najtežim trenucima za Hrvatsku došli u Škabrnju”, nastavio je svjedočiti ratni zapovjednik.

“U akciji Maslenica Škabrnju je oslobodio Miljenko Filipović, ali kada je postalo kritično i kada se više nije moglo izdržati, pozvana je IX. bojna HOS-a na čelu s Markom Skejom, koji je odmah došao i krvavo branio Škabrnju. Dok je on branio Škabrnju, nije bilo ni Belih orlova, vrlo ih je dobro operušao, baš kao i Arkanovce! Prema tome, više vrijedi mali prst Marka Skeje nego tisuću Milanovića i Plenkovića!”

MARKO MILJANIĆ ODBRUSIO GENERALU ĐANKU: ‘Nije dostojan Marku Skeji ni cipele očistiti!’

Bujica je objavila fotografiju sa svečanog otvorenja Ulice IX. Bojne HOS-a u Škabrnji, na kojoj se rukuju general Ante Gotovina i zapovjednik HOS-a Marko Skejo, a Miljanić je tim povodom, demantirao generala Luku Đanka, koji je na vrlo ružan način napao HOS, dok ga je voditelj Bujice nazvao ‘potpukovnikom JNA’.

“Đanko je ’71. završio Vojnu akademiju JNA, zajedno sa Srećkom Lakićem, koji je napadao Škabrnju s cijelom brigadom mornaričkog-desantnog pješaštva. Džanko nema pojma o čemu govori! Gotovina dobro zna da kada je bilo kritično i kad nitko više nije mogao Škabrnju braniti, tada je Marko Skejo s osmjehom doveo svoju postrojbu i četrdesetak dana držao liniju. Kada su HOS-ovci otišli na odmor, Škabrnja je nakon dva dana ponovno pala.”

“O čemu uopće taj neki Džanko govori”, nastavio je Marko Miljanić u istom tonu.
“Niti taj Džanko, niti njemu slični nisu dostojni očistiti cipele Marku Skeju niti bilo kojem drugom pripadniku HOS-a!”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.