Foto: Geofor

Rat u Ukrajini i izbjeglička kriza u Europi: U centru Zagreba raspravljat će se o uzrocima i posljedicama

Autor: Dnevno.hr

Treće izdanje geostrateškog foruma, GEOFOR, koji objedinjuje i zaokružuje promišljanja o potrebi za novom paradigmatskom društvenom misli, održat će se u petak, 17. studenog u zagrebačkoj Kući Europe s početkom u 9,30 sati.

Forum se održava pod naslovom Rat u Ukrajini i izbjeglička kriza u Europi: Rat zbog teritorija, hrane, energije i stanovništva.


Forum, u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije (https://www.inegs.com), tematizira problematiku rata u Ukrajini iz perspektive geopolitičkih i povijesnih uzroka, trenutne geopolitičke i geoekonomske situacije i budućih sigurnosnih obrisa koji se sve jasnije ocrtavaju.

Foto: Vojko Basic CROPIX

Zanimljiva predavanja

Na dva panela naslovljena Geopolitika rata u Ukrajini i izbjeglička kriza: uzroci i posljedice i Sigurnosna arhitektura Europe i svijeta nakon okončanja rusko-ukrajinskog sukoba uvaženi stručnjaci raspravljat će o poziciji Europe i kolektivnog Zapada u odnosu na ukrajinski sukob, o ulozi i (ne)snalaženju EU i o poziciji Hrvatske u globalnim previranjima.

“Trenutna konstelacija stvari jasno ukazuje na potrebu za javnim progovaranjem o ovim temama sa stručnog gledišta u cilju implementacije znanstvenih razmatranja u javne i sigurnosne politike. Imajući to u vidu, sigurni smo da će ovaj važan i potreban događaj biti adekvatno popraćen i u medijskom prostoru”, rečeno je uoči događaja.

Utemeljitelj GEOFOR-a Anđelko Milardović jedan je od govornika Foruma i obratit će se prisutnima uvodnim predavanjem, dok je voditelj Mislav Vušković, analitičar za geopolitiku Italije, Srbije i Mađarske.

Sudjelovat će i Davor Dijanović, čiju kolumnu (Geo)politički objektiv možete čitati svake nedjelje na portalu Direktno.

Program ovogodišnjeg GEOFOR-a pogledajte ovdje.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.