Foto: CROPIX

Rasplakala se kontrolorka ZET-a: Kolega progovorio o pozadini

Autor: N.K

Hrvatsku je obišla snimka kontrolorke ZET-a koja je u srijedu ošamarila maloljetnika u tramvaju. Incident je privukao ogromnu pažnju javnosti i medija, a protiv zaposlenice je pokrenut stegovni postupak i prijeti joj izvanredni otkaz.

ZET se maloljetniku i njegovim roditeljima ispričao u ime tvrtke.

U njezinu je obranu stao Anto Jelić iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Zagreb, koji se čuo s njom i kaže da je reagirala iz straha.

Kontrolorka ZET-a zašamarala učenika: Snimku iz tramvaja gleda cijela Hrvatska

“Ona je imala osjećaj da je krenuo prema njoj, to je dečkić od 16-17 godina, ona se uplašila i rukom je krenula instinktivno prema njemu. Međutim, ona ga nije udarila, on se izmaknuo”, kazao je Jelić za Dnevnik Nove TV.

Iz sindikata osuđuju šamar i kažu da zaslužuje sankciju, ali ne otkaz. ”Ako dođe zaista do toga da daju otkaz, mi ćemo se suprotstaviti. Ona se rasplakala, to je žena koja dosad nema evidentiranog incidenta, žena radi posao savjesno”, poručio je Jelić.
Smetalo joj što ju snima

Podsjetimo, snimka traje samo 15 sekundi, a na njoj se može kako snimatelj videa govori da joj je dotična gospođa rekla da je kreten.

Žena zatim, ljutitog lica, daje šamar putniku zbog, kako se čini, činjenice što ju je snimao mobitelom.

“Jel me smiješ snimati”, upitala ga je ljutito, a on je rekao “Evo, lupila me je”. U potpisu videa piše da je riječ o učeniku. Tu informaciju ne možemo potvrditi, no prema glasu može se zasigurno zaključiti da je riječ o vrlo mladoj osobi.
ZET: Oštro osuđujemo ponašanje

O svemu se odmah nakon incidenta oglasio ZET.

“Potvrđujemo kako je u srijedu, 8. studenoga u tramvaju linije 5 došlo do incidenta prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne dobi. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših djelatnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebice ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja neovisno o okolnostima.

Putnik koji je napadnut jučer je došao u ZET, predočio je snimku događaj te su mu djelatnici uputili ispriku u ime tvrtke i naveli kako će poduzeti sve korake kako bi se sankcioniralo ponašanje djelatnice.

Pokrenut stegovni postupak

ZET je također kontaktirao i njegove roditelje te ovim putem još jednom upućujemo ispriku zbog ovog nemilog događaja koji nas je neugodno iznenadio. ZET je promptno pokrenuo stegovni postupak koji može završiti i mjerom izvanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je riječ o teškoj povredi radne obveze.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Ističemo kako su djelatnici ZET-a sukladno pravilnicima, kao i načelima tvrtke, obvezni profesionalno i uljudno se ophoditi prema putnicima.

ZET ima nultu stopu toleranciju prema bilo kakvom obliku nasilja, tim više što su i naši djelatnici često žrtve verbalnog ili fizičkog nasilja. Stoga, kao odgovoran poslodavac poduzet ćemo sve mjere kako bi se ovakvo ponašanje najoštrije sankcioniralo te kako bi se slične situacije ubuduće izbjegle”, napisali su.

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.