fbpx
Foto: Facebook Srpska desnica.rs

RADO SRBIN ŠALJE RUSA U VOJNIKE: Ekstremisti podržali Putinovu mobilizaciju: ‘Rusija je svakim danom sve bliža Srbiji što treba da raduje svakog Srbina’

Autor: Dnevno.hr

Srpska desnica objavila je da je njihov predsjednik Miša Vacić u petak otputovao u Moskvu, kako bi podržao rusku djelomičnu mobilizaciju i referendume koji se održavaju u dijelovima Ukrajine.

“Čast mi je biti u Rusiji u ovom povijesnom trenutku na poziv njezinih državnih vlasti i moći na licu mjesta podržati oslobađanje i ponovno ujedinjenje povijesnih ruskih teritorija. Rusija je svakim danom sve bliža Srbiji, ne samo kroz jačanje veze između naša dva naroda, već i geografski, što treba da raduje svakog Srbina”, rekao je Vacić u izjavi.

U priopćenju Srpske desnice desnice se navodi kako je u Moskvu otputovala delegacija građana Srbije koju čine društveni aktivisti, novinari, predstavnici udruženja i pokreta.


Dodaje se da su domaćini srpsku delegaciju smjestili u hotel “Ukrajina” u Moskvi.

Moli građane da pomognu Rusiji

Vacić nije jedini koji podržava Vladimira Putina i njegov rat u Ukrajini. Bivši vođa zabranjene organizacije “Nacionalni stroj” Goran Davidović Führer također na društvenim mrežama poziva građane da pomognu Rusiji.

Davidović je 2007. optužen za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti zbog napada na sudionike antifašističke šetnje “Stop fašizmu” u Novom Sadu. Proces je trajao 11 godina, a Davidović je na kraju oslobođen.

Jedan je od onih koji svesrdno podržavaju Moskvu i Vladimira Putina u rusko-ukrajinskom sukobu.

“Velika Rusija ustaje uvijek kada izgori do kraja, dosta kasno, kada je neprijatelj na pragu. Ovo je davno trebalo. Bratski ruski narod je u životnoj opasnosti. Tko god je Srbin, dužan je biti na strani Rusije. Slava Rusiji! Bog s nama!”, napisao je Davidović na Twitteru.

Ubrzo mu je jedan od korisnika ove društvene mreže postavio pitanje: “Kada ćeš volontirati? Jesu li karte preskupe?’. Davidović mu je na to odgovorio: “To je kazneno djelo u Srbiji. Naši su već bili odgovorni za to”.
“Pa vi ste počinili mnoga kaznena djela od kojih jedno nikom ništa. Pun gas, samo naprijed!”, poručio mu je Twiteraš, na što mu je Davidović odgovorio:

“Nisam počinio niti jedno krivično djelo. Službeno sam neosuđivan…(pravomoćno rehabilitiran)”.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.