Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

RADNIČKA FRONTA SE OBRUŠILA NA VJERNIKE: ‘Vjeronauku nije mjesto u javnim školama!’, tvrde da su učenici diskriminirani

Autor: A.K.

Radnička fronta podržava roditelje koji ne žele da njihova djeca slušaju vjeronauk u školama, a podršku su im izrazili i putem objave na službenoj Facebook stranici.

“Iako tek 1/4 učenika na pohađa nastavu vjeronauka taj broj se s godinama polako povećava. Vjeronauku nije mjesto u javnim školama već bi vjernici takve sadržaje trebali imati u okviru crkve. Podržavamo roditelje u borbi protiv stigmatiziranja i diskriminiranja učenika koji ne idu na vjeronauk ili su ga prisiljeni slušati”, napisali su.

Podsjećamo, djeci se zbog poštivanja epidemioloških mjera predlagalo da ostanu u učionici, iako ne slušaju vjeronauk, a pobješnjeli roditelji su ubrzo pokrenuli peticiju u kojoj od ministra Fuchsa traže bolje zbrinjavanje njihove djece.

Rasprava o ovoj temi traje već neko vrijeme, a nikakvo rješenje nije doneseno. Učenici imaju pravo otići iz učionice za vrijeme vjeronauka ako ga ne slušaju, no zbog kontrole širenja zareze, predložen im je ostanak u učionici.

Roditelji su bijesni jer su, kako tvrde, njihova djeca već zadnjih dvadeset godina zanemarivana, stigmatizirana i diskriminirana u slučaju ako ne idu na vjeronauk, pa taj jedan sat tjedno moraju čekati na hodnicima i knjižnicama. Situacija je eskalirala sad kada im se ponudila mogućnost ostajanja u učionici kako bi imali što manje kontakata u školi za vrijeme epidemije.

(UŽIVO) PLENKOVIĆ ODGOVORIO TROSKOTU: ‘Fasciniran sam danas s debitantima! Ovoliku neozbiljnost, čemer i jad od teze nisam očekivao’

PRVI PUT IKADA! LIJEČNIK OSUĐEN NA ZATVORSKU KAZNU: Nesavjesno je liječio šestogodišnjeg dječaka koji je zbog bolesti preminuo

Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.