Foto: Profimedia / ilustracija

Raskrinkavanje: Nije točno da su migranti u sarajevskom naselju Ilidža otvorili kafić

Autor: D.R.

Nije točno da su migranti u sarajevskom naselju Ilidža otvorili kafić te da je isti postao velik sigurnosni problem za lokalno stanovništvo, pojasnili su na portalu Raskrinkavanje.

Objekt je otvorio strani državljanin s prijavljenim boravkom u BiH. Netočnima su se ispostavile i druge tvrdnje o ovom objektu, uključujući i one da je objekt “ilegalan” te da su u njemu “migranti pijančili, tukli se i drogirali”, a to je za Raskrinkavanje demantirao MUP KS.

Portal Dnevni avaz je sredinom kolovoza pisao da su migranti na tom mjestu otvorili kafić te kako je policija zbog tuča i narušavanja javnog reda i mira prisiljena intervenirati nekoliko puta dnevno, a da je i jedna osoba izbodena nožem.

“Svjedoci smo svakodnevnog bahatog ponašanja od strane nepoznatnih osoba koje nemaju ni dokumente niti bilo što. Pušteni su i prepušteni sami sebi, a od silne droge i alkohola izgubili su pojam i tko su“, napisao je stanovnik Ilidže na društvenim mrežama.

Pobunili su se i predstavnici ilidžanskih ugostitelja, a jedan od njih, Kenan Rašinlić, javno je progovorio o ovome problemu. Za Avaz je potvrdio da su kafić otvorili migranti, ali ne ilegalno već preko treće osobe.

“Tu se pet puta dnevno događa problem i građani strahuju. Stalno se prepiru i uglavnom su iz Alžira i Maroka. U kafiću se sastaju, događaju se problemi. Vlasnik objekta ne dopušta da se unutar objekta rješavaju problemi, nego oni svi izađu vani, među građane, na ulicu i obračunavaju se. Svaki dan je tu dreka, vriska, noževi i slično“, ispričao je zgroženi Rašinlić.

Rašinlić je pohvalio rad policije, no upozorio je kako su oni nemoćni riješiti problem. Ipak, nakon apela ugostitelja napokon je reagirala i inspekcija.




No, oni su zatekli zatvorena vrata. Na ulazu u objekt dočekala ih je poruka “Zatvoreno zbog tehničkih problema”, napisana i na engleskom i arapskom jeziku. Sumnja se da su imali dojavu jer je reporter Avaza otkrio da je prije dolaska inspektora ispred objekta ’45 minuta stajao muškarac afroazijskog porijekla, koji je stalno telefonirao’.

ISKORISTILI GRAJU OKO VRO OLUJA Sirijci nedaleko od Knina švercali imigrante




 

ITALIJA OPET NA UDARU MIGRANATA: Zbog covid-pozitivnih angažiraju i vojsku!

 

Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.