Foto: Vlado Kos / CROPIX

Radić nikoga ne štedi, sve im je sasuo: ‘Takvi ni cipele ne bi mogli čistiti divovima poput Zadre’

Autor: Dnevno.hr

Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, u svom najnovijem napisu na društvenim mrežama komentirao je napade na vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu ususret obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga.

“Vidjelo se neki dan kako se lijeva oporba tobože svađa s HDZ-om, jedni su lupali, a drugi pljeskali – no, kad treba lupati po Vukovaru i našim svetinjama, tu su svi oni jedinstveni. A kada treba pljeskati napadima na HOS – to rade orkestrirano, kao da im je svima, a ne samo Plenkoviću – dirigent Milorad Pupovac!“, napisao je Radić.


“Penava se upravo zbog dugogodišnjeg šikaniranja žrtve Vukovara razišao s Plenkovićem, ali i svim tim beskralježnjacima koji mu sada dociraju u ime dobro plaćenih udruga pod nadzorom Medvedovog ministarstva, a ni cipele ne bi mogli čistiti divovima poput Blage Zadre, Marka Babića, Jean-Michel Nicoliera i svih drugih koji su svoje živote ugradili u temelje Vukovara i moderne Hrvatske.

Narodna Hrvatska u Koloni sjećanja

Plenkovićeva Hrvatska se zgraža nad Penavinim posve normalnim i iskrenim iskazivanjem počasti HOS-u, a naša, narodna i stvarna Hrvatska bit će i ove godine u Koloni sjećanja, moguće brojnija nego ikada, baš zbog ovakvih napada kojima je izložen, ne samo Penava, već i svi Vukovarci te Hrvati kojima je Vukovar u srcu.

Kada je rekao da u Vukovar ne moraju doći oni kojima smetaju HOS i njegove insignije, odmah su se prepoznali malobrojni stanovnici Plenkovićeve Hrvatske, a većinska, vukovarska, naša Hrvatska to je shvatila kao masovnu pozivnicu. Na prvim crtama obrane Vukovara momci iz ZNG-a i MUP-a sa svoje lijeve i desne strane imali su momke iz HOS-a. Na njihovim odorama nitko nije vidio crvenu zvijezdu petokraku, vidjeli smo oznake HOS-a i ‘ZDS”.

Maske su pale, i HDZ-ovci negoduju: Penava je Plenkoviću zadao dva ogromna udarca

Petokraka je bila s druge strane, rame uz rame s četničkom kokardom. Činjenica je da se za Vukovar ginulo sa ‘ZDS’ na usnama Crvenkape, Nicoliera i svih drugih heroja. Oni, koji bi istinu htjeli iskriviti, neka idu na Tjentište ili u Kumrovec i tamo pozdravljaju nekim drugim pozdravima. Mogu i na Frušku goru ili u Prijedor, ali vijence u Dunav više bacati neće!”, stoji u njegovoj objavi.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.