Foto: Kiara Goršić Facebook, Humanitarna akcija

PUTOVANJE ZA ŽIVOT: Malena Kiara otputovala u San Francisco na eksperimentalno liječenje

Autor: L.B.

Sedmogodišnja djevojčica iz Šibenika Kiara Goršić  zajedno sa svojom mamom, tatom i sestrom Vitom u ponedjeljak u 6.20 sati poletjela je za San Francisco. Malenu Kiaru tamo su primili na eksperimentalno liječenje koje bi joj trebalo pomoći da se izbori s agresivnim tumorom na mozgu.

“Više smo nervozni nego uzbuđeni, ali bitan je cilj. Još jednom zahvaljujemo Hrvatskoj što nam je omogućila ovu priliku”. rekao je njezin otac Valentino za 24sata.

Iako su došli dva i pol sata ranije, jurili su jer nisu htjeli ništa prepustiti slučaju, a malena je Kiara mahnula u kameru baki.

‘Pitaju nas kako smo uspjeli’

“Svjesna je svega, zna gdje ide. Ponaša se kao da je putnik već godinama, ništa joj nije neobično. Najveća briga joj je hoće li ju pronaći Djed Božićnjak”, kazao  je Valentino.

Kiara je postala prvi pacijent izvan SAD-a koji će primiti oralni eksperimentalni lijek ONC201, koji je pokazao da pacijentima s njenom dijagnozom može produljiti život.

“Pitaju nas kako smo uspjeli. Upornost. Samo to. Kad se jedna vrata zatvore, neki padnu u ponor. Mi nismo dali da nas ponor povuče.”

‘Ljudi, veliko hvala svima!’

U velikoj humanitarnoj akciji za Kiaru koja je ujedinila Hrvatsku prikupljeno je čak 18 milijuna kuna.
“Kad se jedna vrata zatvore, neki padnu u ponor. Mi nismo dali da nas ponor povuče. Razmišljali smo: ‘OK, zatvorila su se jedna vrata, otvorit će se druga’. Ja sam provodila noći i noći u komunikaciji s liječnicima, bolnicama. I evo, uspjeli smo. Krećemo na put”, rekla je njezina majka Matea Goršić prije par dana.

“Bez vas ne bismo uspjeli. Baš svi su nam pomogli. Bitno je da smo zajedno, da liječenje počne”, navela je obitelj Goršić.

“Koliko god da smo mi uporni, na kraju bez tog novca ne bismo mogli ništa. Zato, ljudi, veliko hvala svima”, ispričala je majka.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.