fbpx
Foto: Kremlin Pool/Guliver

PUTIN IZAŠAO PRED SVIJET, ŠALJE UPOZORENJE! Europi se sprema nešto jako loše: ‘Izgubili ste suverenitet, plešete na tuđu melodiju na štetu vlastitih građana’

Autor: N.K

Ruski predsjednik Vladimir Putin drži govor na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt-Peterburgu.

“Ekonomski blitzkrieg protiv Rusije nije imao šansi za za uspjeh”, rekao je Putin. Kazao je da Europska unija gubi globalnu konkurentnost zbog sankcija koje je uvela Rusiji.

“Europski političari svojim su potezima zadali ozbiljan udarac svojoj ekonomiji”, rekao je.


“Samo izravni gubici Europske unije od ludila sankcija mogu premašiti 400 milijardi dolara na godinu”, rekao je Putin dodavši da će troškove snositi građani.

Putin predviđa da će Europa dodatno pogoršati nejednakost i da će, kao rezultat toga, doći do rascjepa u društvu. Kazao je da je Europa napravila ekonomske pogreške. Prema njegovom mišljenju, to će dovesti do naleta radikalizma, a u budućnosti i do promjene političkih elita u EU.

Rekao je da je Europska unija izgubila politički suverenitet, da njezine birokratske elite plešu na tuđu melodiju, štete vlastitom stanovništvu, stvarni interesi Europljana i nacionalnog biznisa se zanemaruju i guraju u stranu.

“Neuspješna energetska politika pridonijela je rasti cijena u Europi. Rusija nije imala nikakve veze s poskupljenjem energenata, gorivo je počelo poskupljivati ​​puno prije specijalne operacije”, rekao je Putin.

“Ekonomija, tržišta i sami principi globalnih ekonomskih sustava došli su pod prijetnju”, rekao je Putin. “SAD je proglasio pobjedu u Hladnom ratu kao i London, a kasnije je o sebi razmišljao kao o bogovima na planetu Zemlji, koji nemaju obveze, već samo interes”, rekao je.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.