Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

PUŠTENA NA SLOBODU! Članica posade nestale ruske jahte izašla iz zatvora, o sudbini ostalih još se ništa ne zna

Autor: Dnevno.hr

Prije nekoliko trenutaka na slobodu je puštena osumnjičena 34-godišnjakinja koju se zajedno s još trojicom članova posade jahte Irina Vu tereti za počinjenje kaznenog djela opisano u članku 15. Zakona o međunarodnim mjerama ograničavanja, objavila je N1 televizija nakon što joj je vijest javio njen odvjetnik Marijo Vuković.

Podsjetimo, policija je danas objavila da je gotova istraga o nestanku jahte Irina VU, koja se nalazi u vlasništvu bivše supruge ruskog oligarha Ališera Usmanova, bliskog prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Nestala u listopadu, prijavljeno u siječnju

Jahta je bila pod sankcijama, a onda je nestala iz luke u Betini. Da je nestala iz Betine otkriveno je tek u siječnju, iako se cijeli događaj zbio u listopadu.

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 58-godišnjak u svojstvu kapetana, unatoč uručenoj Obavijesti o provođenju međunarodnih mjera ograničavanja raspolaganja imovinom, organizirao i angažirao posadu koju su činili drugoosumnjičeni 35-godišnjak (također kapetan), trećeosumnjičeni 50-godišnjak i četvrtoosumnjičena 34-godišnjakinja te dvoje članova posade koji nisu imali saznanja o međunarodnoj mjeri ograničavanja”, stoji u policijskom izvješću.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su četvero osumnjičenih predali pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske, dok su kaznenu prijavu protiv njih podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku”, piše policija.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.