Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Pupovčeva supruga nagoviještava zabranu Čavoglava? Stiže obvezujuća odluka

Autor: Dnevno

Odjel za javni red i mir Visokog prekršajnog suda sutra će održati sjednicu na kojoj će zauzeti pravno stajalište o tome krši li Marko Perković Thompson zakon kad na početku “Bojne Čavoglave” uzvikuje “Za dom spremni”. Potvrdila je to glasnogovornica tog suda Gordana Korotaj. Tom bi se sjednicom trebala razriješiti pravna drama koja već treći mjesec traje na tom sudu, a vezana je uz oslobađajuću presudu Perkoviću Thompsonu koju je tročlano vijeće tog suda jednoglasno donijelo u studenome prošle godine, piše Jutarnji.

Kako je Visoki prekršajni sud izrekao već nekoliko osuđujućih pravomoćnih presuda vezanih uz pozdrav “Za dom spremni”, a posljednju u nizu donio je u ljeto prošle godine kad je makarskog pjevača Marija Rosu osudio na novčanu kaznu upravo zbog uzvikivanja pokliča “Za dom spremni” na početku izvođenja Thompsonova hita “Bojna Čavoglave”, evidencija sudske prakse ustanovila je da je oslobađajuća presuda u slučaju Thompsona suprotna već ustanovljenoj sudskoj praksi tog suda.

U takvim slučajevima presuda ne odlazi sa suda, nego je Odjel evidencije sudske prakse s vrlo jasnim primjedbama vraća sudskom vijeću koje ju je donijelo na ponovno razmatranje. Međutim, ovo je sudsko vijeće odbacilo primjedbe i jednoglasno ostalo pri prijašnjoj presudi.

U takvim slučajevima, koji u sudskoj praksi nisu česti, saziva se sjednica sudskog odjela. Sutra će devet sudaca raspravljati i većinom glasova odlučiti je li Thompsonov poklič “Za dom spremni” protuzakonit. Njihovo stajalište obvezujuće je za sve suce, a ako većina sudaca u Odjelu za javni red i mir odluči da Thompson tim pokličem na početku svog hita krši zakon, sudsko vijeće morat će promijeniti presudu i Thompsonu izreći prekršajnu kaznu.

Podsjećamo, portal Dnevno već je pisao o ovoj temi.

PUPOVČEVA SUPRUGA OBJAVILA JE TEKST O THOMPSONU: Tko joj je ustupio povjerljive informacije?




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.