Youtube Screenshot

Pupovac stao uz Stanimirovića: ‘Neka me DORH čuje – ja sam ratni zločinac!’

Autor: Dnevno/ B.V.

Incident u Supetru, koji je već par dana glavna tema u zemlji, očito je potaknuo Milorada Pupovca, političkog predstavnika hrvatskih Srba iz SDSS-a, člana koalicijske parlamentarne većine, da se za saborskom govornicom dotakne pitanja nasilja i diskriminacije koju pripadnici srpske nacionalne manjine doživljavaju u Hrvatskoj.

Pupovac je izjavio da u sebi ne nosi ni trunke mržnje, ali da živi u zemlji nasilja. “Drugi dan nakon Bljeska prvi sam put otišao u Jasenovac. Sve što sam završio od škola, završio sam u Hrvatskoj i ni u jednoj od tih škola nije me nitko učio da ikoga mrzim. Nisam čuo nijednu lekciju da bi ijedna etnička grupa trebala biti predmet mržnje.”

Osvrnuo se na nastavnika koji je dobio opomenu pred otkaz zato što je “na Facebooku napisao nešto o čemu svi trebamo razmišljati”.  Nadalje se zapitao o razlogu odlaska naših osmaša u Vukovar: “Što je to što naši osmaši slušaju kad odu u Vukovar? Slušaju, npr., da je jedan od zastupnika, kojega nikad nitko nije osudio, ratni zličinac. Netko tamo, držeći predavanja učenicima, govori da je Vojislav Stanimirović ratni zločinac. Ako je on, od danas i mene smatrajte ratnim zločincem. Ja sam ratni zločinac, pozivam DORH da čuje što sam rekao. Bit ću u klubu zločinaca koji se bore protiv mržnje”. Svoje izlaganje Pupovac je završio zaključkom da je društvo u cjelini odgovorno za ponašanje djece koja izražavaju mržnju prema svojim vršnjacima druge etničke pripadnosti.

Uznemiren njegovim izjavama, Hrvoje Zekanović iz HRAST-a je odgovorio: “Hrvatska nije zemlja mržnje. Jedini koji širi mržnju u Hrvatskoj je on – Milorad Pupovac”.

Autor:Dnevno/ B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.