fbpx
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

‘PUPOVAC JEDAN OD NAJZRELIJIH POLITIČARA SUVREMENE HRVATSKE’! Legendarni hrvatski novinar poručuje: ‘On vodi politiku od interesa RH, Milanović treba odstupiti’

Autor: N.K

Opći izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani 2. listopada, a na njima će se birati članovi državnog Predsjedništva, zastupnici u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, zastupnici u parlamentima entiteta Republika Srpska i Federacija BiH, te zastupnici u skupštinama deset kantona u Federaciji BiH, a pravo glasa trebalo bi imati oko 3,36 milijuna birača.

Riječ je o vrlo kritičnom periodu za Bosnu i Hercegovinu s obzirom na to da predstavnici raznih politika u BiH nisu složni niti oko temelja svoje države, a kamoli oko bilo čega drugog. Tako se i dalje lome koplja između onih koji žele državu ustrojenu po etničkom ključu i onih koji žele da se BiH transformira u građansku državu po uzoru na druge europske demokracije. Uz brojne probleme, izostanak dogovora oko Izbornog zakona kojeg Hrvati smatraju nepravednim dodatno je potpalio atmosferu uoči izbora koje su u jednom trenutku predstavnici dijela hrvatskih stranaka namjeravali bojkotirati.

Žestoke retorike ne manjka ni s jedne ni s druge strane, ali vjerojatno ne postoji osoba koja se toliko strastveno uključila u razračunavanje s bošnjačkim predstavnicima kao što to čini predsjednik Republike Hrvatske, koji je, pamtimo svi, nedavno pokušao ishoditi blokadu pristupa Finske i Švedske NATO savezu dok se ne dobiju pisane garancije o promjeni Izbornog zakona.


I dok se čini kako je hrvatska politika u suglasju što se tiče hrvatskih problema u BiH, rijetko tko uopće kritizira hrvatski državni vrh na tu temu. Malo je glasova u Hrvatskoj koji misle drugačije od službene politike Zagreba, međutim, u ovom tekstu ćemo istaknuti jedan. Naime, legendarni novinar Denis Latin jedan je od najžešćih kritičara Zorana Milanovića, osobito po pitanju
BiH.

“Hrvatska nije oslobodila BiH”

Tako je prije koji dan podsjetio na staru Latinicu i raspravu koja se odvila u studiju, a koja prema Latinu, dokazuje da Milanović i Grlić Radman lažu kada kažu da je Hrvatska oslobodila BiH.

“Netočne su tvrdnje koje iznose Milanović i Grlić Radman da je Hrvatska oslobodila BiH. Predsjednik Tuđman odustao je od odbrane prostora koje se danas naziva tzv. Republikom Srpskom. 1992. godine hrvatski i bošnjački branitelji uspješno su se borili sa srpskim teroristima i zločincima zadajući im ozbiljne udarce. U emisiji “Latinica” brojni su svjedoci iz vojnog vrha potvrdili da je Tuđman naredio povlačenje sa navedenog područja i koncentrirao se na stvaranje minijaturne Hrvatske zajednice Herceg-Bosne pod vodstvom Mate Bobana. Na tom su području izvršeni brojni zločini nad Bošnjacima, te su organizirani koncentracijski logori za Bošnjake. Zbog navedenog Haašku sud donio je presudu o Udruženom zločinačkom pothvatu koji su vodili general Praljak i ostali. Tek pred Oluju i tijekom njene pripreme Izetbegović i Tuđman, pod pritiskom međunarodne zajednice pokreću akcije koje će dovesti do oslobađanja okupiranih dijelova Hrvatske i BiH. Ne možete tako javno lagati. Ima nas koji znamo sve. Do najsitnijih detalja. Sramotno je da predsjednik države i ministar vanjskih poslova javno lažu. Zbog toga bi trebali odstupiti”, poručio je Latin koji na svom Facebook profilu redovito upozorava kako je predsjednik Zoran Milanović štetočina.

“Pupovac je jedan od najzrelijih političara suvremene hrvatske političke povijesti”

U kontekstu sudbonosne rasprave o BiH i aktualne političke utakmice, Latin se dotaknuo i Milorada Pupovca.

“Milorad Pupovac vodi politiku koja je od interesa RH. Čović, Dodik, Milanović i Plenković vode politiku koja je protivna interesima BiH. Zato Milorada Pupovca smatram jednim od najzrelijih političara suvremene hrvatske političke povijesti”, poručio Latin na svom Facebook profilu.

 
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.