Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘DOK MI RADIMO ON VISI PO SEOSKIM BIRTIJAMA!’ Izvrijeđao predsjednika na pasja kola: ‘Puno znamo što radi i gdje se kreće, on je opsjenar i veleizdajnik’

Autor: L.B.

Vrh države ponovno je zaoštrio međusobnu retoriku. Optužbe padaju na sve strane, a nakon što se predsjednik Zoran Milanović u petak, među ostalima, obrušio i na ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, dobio je ekspresan odgovor u emisiji N1 studio uživo.

Naime, Milanović je Radmana nazvao “princem od kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca” te rekao i da bi Radman radio u kotlovnici da ga on nije poslao za ambasadora u Budimpeštu.

“On je i glup i teško se izražava. Naslijedio je otetu kotlovnicu. Ovakve bruke od ministara, majke ti… Sramoti nas taj tip”, samo je dio Milanovićevih današnjih izjava o Radmanu.

‘Mi umiremo od stida’

Radman je u N1 studiju uživo rekao da Milanović lupeta.

“Ja sam mislio da to govori netko u Hyde Parku, gdje možete staviti 20 centimetara podij i možete lupetati što god hoćete. Ali kad vidite da to govori hrvatski predsjednik, on piše tamo umirem od stida, on ne može umirati od stida jer nema obraza.

Mi umiremo od stida, on je svojom politikom pokazao da je najgori, najnesposobniji i najdestruktivniji predsjednik kojeg smo imali u povijesti. Mi moramo strancima objašnjavati što on govori ovdje jer ono što on govori ovdje ambasadori to prevode, pa nas onda pitaju što to naš predsjednik radi. Ovo što je sada rekao, ovo je na razini klevete, da on govori da je netko izdajnik, da je netko glup”, rekao je Grlić Radman.

‘Poziva na gozbu i veliki apetit bez kruha na stolu’

Dodao je kako Milanović Plenkoviću predbacuje ono sve što zdušno radi, a po njemu, BiH nije nikad bila vidljivija.




“On je jedan lijen i nesposoban političar koji će nakon ove izjave nekome namignuti, nasmijati se i otići u neku birtiju. Dok mi predano radimo, on visi po seoskim birtijama. Puno mi znamo što on radi i gdje se kreće”, istaknuo je Grlić Radman.

Napomenuo je i da je ovo “jedan populistički način kako bi se dezintegrirala Hrvatska, kako bi se stvorio razdor među hrvatskim građanima, on poziva na gozbu i veliki apetit bez kruha na stolu, on govori prazne priče”.

“Ako on govori da je netko veleizdajnik, onda je to on i to s velikim V”, rekao je ministar vanjskih poslova koji je istaknuo i da Milanović nikada do sada nije govorio o kandidatskom statusu BiH.




“Plenković je to spomenuo već 2016. godine”, rekao je Grlić Radman.

‘On ne poznaje karakter BiH, on je opsjenar’

“Jučer je u Bruxellesu bila žustra rasprava oko BiH, uvijek imate nekoliko zemalja koje su protiv, ali upravo zahvaljujući Andreju Plenkoviću je postignut najbolji mogući tekst o BiH”, rekao je ministar, dodavši da predsjednik “ne razumije” taj dokument.

“Predsjednik Milanović nema uvida, ne sudjeluje ni u jednom procesu. On se ponaša bez kompasa, prije nekoliko mjeseci je uvjetovao članstvo Finske i Švedske u NATO-u izmjenom izbornog zakona, a sad ga uopće ne spominje”, rekao je Grlić Radman.

Naglasio je i da predsjednik ima populistički pristup, kojim jeftino prodaje sebe.

“On ne poznaje karakter BiH, on je opsjenar. On bi docirao, ali bi prebacivao odgovornost na drugoga”, rekao je ministar, pa dodao:

“Išao je u BiH, podržavao je Komšića i građansku BiH. On se ne može ekskulpirati od takvih izjava.”

‘JUČER SAM REKAO TIM NIŠTARIJAMA SVE!’ Milanović stao pred naciju: ‘Princ od kafilerije maznute u privatizaciji bi radio u kotlovnici, a Plenković je izdajnik’

‘Milanović je lijen’

Grlić Radman je govorio i o predsjednikovoj karijeri u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, pa rekao i da je Milanović bio lijen.

“Govori da smo u Schengen mogli ući 2016. godine, pa što to nije napravio? On nikakvih postignuća nije napravio dok je bio predsjednik Vlade”, rekao je Grlić Radman.

Zaključio je da za interese Hrvatske radi predsjednik Vlade Andrej Plenković i cijela ova Vlada, svojom predanošću.

“Pogledajte što smo sve učinili u ovih 6 godina. Podaci su mjerljivi, mi ne moramo govoriti riječima, nego djelima”, rekao je Grlić Radman.

‘Milanović je napravio salto mortale oko Finske i Švedske’

Upitan ima li Hrvatska vanjsku politiku, Grlić Radman rekao je da je ona uspješna zahvaljujući Plenkoviću, koji je poznaje i ima međunarodno iskustvo.

“Tu nam je nebitno nekakvo sudioništvo predsjednika Milanovića. Ustav to nalaže, ali zakon kaže da vanjsku politiku provodi Vlada, tamo gdje je Vlada prisutna, ministar vanjskih poslova, možemo biti uzdignuta čela i čista obraza. Tamo gdje radi Milanović, pravi se sramota i ruši ugled Republike Hrvatske”, rekao je Grlić Radman.

“Milanović je napravio salto mortale oko Finske i Švedske, na kraju se pokunjio, podvio rep i poslao pismo Jensu Stoltenbergu i NATO-u”, zaključio je Grlić Radman.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.