fbpx
FOTO: Screenshot/N1

PUKLO PRIJATELJSTVO? Evo što je Hasanbegović rekao o Bujancu

Autor: Dnevno/A.A.

Posljednji izbori donijeli su mnogo toga zanimljivog: obrati u “posljednjim minutama”, neočekivani pobjednici i gubitnici, teorije zavjere, bizarnog “crnog labuda”, žestoke svađe suradnika i još mnogo toga, no jedan će se detalj još dugo analizirati. Zašto televizijski voditelj Velimir Bujanec, čija blagonaklonost obično bude prevaga u dobivanju izbora ili nekih drugih političkih pobjeda, nije izbornu noć proveo kod “svojih”, Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, nego je odjurio Ruži Tomašić?

Evo posljednje izjave Zlatka Hasanbegovića o Bujancu i neočekivanom “prebjegu”.


Na molbu novinara u emisiji na N1 da prokomentira nazočnost Bujanca u stožeru Ruže Tomašić, Hasanbegović je rekao:

“Gospodin Bujanec, vi ili bilo tko drugi u medijskom prostoru, ima legitimno pravo iskazivati svoje preferencije. Političari ne vode uređivačke politike nijednog medija, mediji ne vode i ne uređuju politički smjer bilo koje opcije. Tu ne treba bilo što mistificirati. Mi se bavimo ozbiljnim stvarima, ovo su bili predizbori za prave parlamentarne izbore. Što se tiče primjedbe Brune Esih da joj uz takve prijatelje ne trebaju neprijatelji mogu, samo reći da u politici nema nikakvih prijateljstava i neprijateljstava. Mi smo svi odgovorni ljudi i zastupamo određena načela. Svrha političkih stranaka je da izlaze na izbore i nude svoje programe, a ne da egzistiraju samo na papiru i putem različitih koalicija parazitiraju u političkom životu. Ključan primjer je ono što se naziva Hrvatskom narodnom strankom”, odgovorio je Hasanbegović.

U nastavku intervjua, Hasanbegović nije mogao izbjeći pitanje o tome zašto se Neovisni nisu udružili sa Suverenistima na čelu s Ružom Tomašić.

“Gospođa Tomašić je postigla sjajan osobni rezultat, ja joj čestitam na tome. Ovo su bili izbori za Europski parlament, ovdje se nije odlučivalo o vlasti, ovo je neka vrsta predizbora za ključne, parlamentarne izbore. Svi politički akteri dobili su jasan uvid u svoju političku snagu i tema o kojoj me pitate, koja nikad nije bila sporna, na jasnim načelima, bez međusobnih ucjenjivanja, bez politike trgovanja mandatima, doći će na dnevni red uoči parlamentarnih izbora.”

Jeste li i prije europskih izbora o tome razgovarali, upitao je novinar N1.

“Bilo je načelnih razgovora. Razgovori se odvijaju svakodnevno sa svim političkim akterima koji se prepoznaju u vrijednostima koje mi zastupamo, no ni u jednom trenutku nismo željeli ponavljati stare obrasce predizbornog udruživanja po modelu rogova u vreći, ad hoc saveza, koji se raspadaju 24 sata nakon izbora. Mi želimo razgovarati o različitim oblicima suradnje na parlamentarnim izborima”, odgovorio je glavni tajnik stranke Neovisni za Hrvatsku.
 

Autor:Dnevno/A.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.