Screenshot: News Hour

PUCNJAVA U SAD-u, UBIJENO DVOJE! Policija pod povećalom javnosti, evo i zašto!

Autor: D.D.

Dvoje ljudi je ubijeno, a 14 ranjeno u pucnjavi u gradu Rochester, u državi New York, priopćila je policija.

Ravnatelj policije Mark Simmons je izjavio kako su preminuli žena i muškarac, oboje starosne dobi između 18 i 22 godine.

Rekao je i kako je 14 ranjenih osoba zadobilo ozljede koje nisu opasne po život. Policija još uvijek nije nikoga privela za ovu pucnjavu, a ne znaju ni koliko je bilo napadača.

Podsjećamo, policijsku postaju ovog grada još potresa slučaj gušenja 41-godišnjeg Daniela Prudea u ožujku ove godine.

Prude je bio nenaoružani Afroamerikanac kojeg su policajci dvije minute držali glavom pritisnutom u pod, a na glavu su mu navukli i kapuljaču koju koriste kako bi se zaštitili od ugriza ili pljuvanja osumnjičenika.

Prude je imao problema s mentalnim zdravljem, a policija ga je uhitila neodjevenog i to dva mjeseca prije ubojstva Georgea Floyda koje je pokrenulo masovne prosvjede zbog policijske brutalnosti prema Afroamerikancima u SAD-u. Kao uzrok smrti Daniela Prudea navodi se gušenje.

Po svemu sudeći, ova današnja pucnjava nije povezana s incidentom iz ožujka.




Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.