Foto: Crt Piksi / Delo / CROPIX

Dok su ispijali kavu, nisu znali da im je posljednja: Otkrivena pozadina užasa u Sloveniji, Ljubljanom odjekivali pucnjevi

Autor: N.K

Oko 15 sati došlo je pucnjave kod mosta u Ljubljani. Prema posljednjim informacijama, dvije osobe su poginule, a počinitelj je u bijegu. Policija za njim još uvijek traga.

Pucnjava se navodno dogodila u lokalu Sombrero. Ljubljanska policijska uprava prvo je objavila da je počinitelj u bijegu, a potom su u okolici pronašli mrtvog muškarca za kojeg vjeruju da bi mogao biti počinitelj.

Kako neslužbeno doznaje STA, počinitelj je navodno pobjegao u automobilu, a navodno je kod sebe imao još oružja i ručnu bombu. Na predjelu Polja zaustavio je automobil, izašao iz njega i potom presudio sebi. Policija ovu informaciju još nije potvrdila.

Prema svjedocima koji su razgovarali s STA-om, žrtve su bile u jednom lokalu kada im je napadač prišao. Kako bi se sklonili s terase, povukli su se na obližnje dječje igralište. Navodno je napadač izvadio pištolj i otvorio vatru prema njima. Mještani koji su poznavali žrtve sugeriraju da bi motiv mogao biti dužnički spor. Međutim, policija još uvijek nije službeno otkrila motiv ovog zločina.

Neslužbeno, radilo se o eskalaciji spora između trojice muškaraca. Njih dvoje, vlasnik i suvlasnik zalagaonice, navodno su pili kavu na terasi lokala kada im je prišao treći muškarac. Međusobno su bili poslovno povezani, ubijena dvojica su navodno dugovala novac počinitelju.

Portal 24ur javlja da je prema njihovim još uvijek neslužbenim informacijama počinitelj također mrtav.

Policija je osigurala mjesto događaja i prikuplja informacije o događaju. Policija je prvo izvijestila da su dvije osobe ozlijeđene, no kasnije je priopćeno da su preminule uslijed teških ozljeda.




“Mole se građani da se pridržavaju uputa policijskih službenika i da zadržavanjem na mjestu događaja ne ometaju rad interventnih službi. Kada bude poznato više informacija, javnost će o tome biti obaviještena”, objavili su iz Policijske uprave Ljubljana.

Uskoro više…




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.