Foto: Patrik Macek/Pixsell

‘PUCANJE PO ŠAVOVIMA’ Šefica udruge bolničkih liječnika: ‘Žao mi je da je bilo prosvjeda’, otkrila u čemu je zakazao Stožer

Autor: M.P.

Predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika dr. Ivana Šmit komentirala je jutrošnje prosvjede ispred KBC-a Zagreb.

Rekla je da joj je žao što se prosvjed održao, a posebno jer su u njemu sudjelovali zdravstveni radnici.

Navela je da se radi o kompliciranoj situaciji u kojoj godinu i pol dana nemamo normalan život te je stoga logično očekivati da dolazi ‘do pucanja po šavovima’.

‘Manje politike, više edukacije’

“Cijela situacija je trebala biti puno bolje vođena i kontrolirana od samog Nacionalnog stožera civilne zaštite. Trebalo je biti puno manje politike, a puno više edukacije. Zakazao nam je vrlo vjerojatno i edukacijski sustav zdravstvenih djelatnika, odnosno određenog djela zdravstvenog osoblja. Ne gledam s veseljem ovakve scene”, rekla je u HTV-ovoj emisiji “Studio 4”.

Dr. Šmit naglasila je kako postoje i kontradiktorne odluke Stožera, za primjer navevši pacijente koji idu na operaciju u bolnicu te koji trebaju covid potvrdu, ali ne i kada idu stomatologu.

“To mi izgleda kao propust, jer su upravo stomatološke ordinacije te u kojima se najviše širi virus, jer dolazi do najvišeg širenja aerosola. To su jednostavno takvi zahvati”, poručila je i dodala da vjeruje da će brzo doći do revizije takve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite.

 




 

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.