Foto: Guliver/AP Photo/Jacob Silberberg

PRVO POTRES, PA BOMBARDIRANJE! Potpuna ludnica u Siriji: Prirodna katastrofa nije zaustavila napetosti, tvrde Britanci

Autor: I.G.

Vlada Velike Brtanije poručila je da je vlada Sirije bombardirala područje zemlje koje je držala oporba odmah nakon potresa.

“Sirijski predsjednik Bašar al-Asad pokrenuo je doista bezočan i gnusan napad na Mareu, grad u sjeverozapadnoj Siriji pogođen potresom”, rekla je parlamentarna zastupnica Alicia Kearns, koja je predsjedala Odborom za vanjske poslove.

Ministar vanjskih poslova James Cleverly kritizirao je Assadov režim zbog potpuno neprihvatljivog bombardiranja.

“Kearns je potpuno u pravu kada ističe potpuno neprihvatljivo bombardiranje područja neposredno nakon ove prirodne katastrofe. Nažalost, to govori o dugotrajnom obrascu ponašanja Asadovog režima, režima koji osuđujemo, koji smo sankcionirali i nastavit ćemo uvoditi sankcije, radeći s našim međunarodnim prijateljima i partnerima, kako bismo pokušali spriječiti ponovno pojavljivanje ovakvog ponašanja”, rekao je.

Sirija je država koja je u potpunosti opustošena zbog godinama građanskog rata i osporavane kontrole nad teritorijima u blizini granice s Turskom.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.