Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Prvi put u povijesti predsjednik neće biti na konstituirajućoj sjednici Sabora! Nećete vjerovati što je sad Milanović izjavio…

Autor: Dnevno

Predsjednik Republike Zoran Milanović neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora u srijedu, potvrđeno je za DNEVNIK.hr iz njegova ureda.

“Predsjednik je donio Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskog sabora za 22. srpnja i time je u potpunosti iskoristio svoju Ustavom jasno propisanu ovlast”, poručuju iz njegova ureda.

To će biti prvi put u povijesti da predsjednik ne dolazi na prvu sjednicu Sabora u Hrvatskoj.

Dosadašnji i novi predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković za Dnevnik Nove TV je u petak rekao kako očekuje da konstituirajuća sjednica 10. saziva Hrvatskog sabora bude svečana unatoč epidemiološkim mjerama zaštite od koronavirusa.

“Radit ćemo po zadanim epidemiološkim standardima. Moramo voditi računa o zdravlju zastupnica i zastupnika i njihovih bližnjih. Tu moramo biti primjer”, rekao je Jandroković i dodao kao će maskimalno slijediti upute Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Istaknuo kako je inzistirao na tome da se prva konstituirajuća sjednica održi u zgradi Hrvatskog sabora jer mu se, rekao je, nije činilo primjereno da se ide u hotel ili restoran. “To ne bi bilo lijepo”, dodao je.

“Pokušat ćemo da u ovim uvjetima sjednicu održimo tako da bude svečana”, rekao je Jandroković.




Zbog epidemioloških razloga na konstituirajućoj sjednici u zgradi Sabora na Markovu trgu neće biti uobičajen broj uzvanika.

JanDroković je u petak poručio kako će na sjednici sigurno biti predsjednici države, Vlade, Ustavnog i Vrhovnog suda.

Jandroković otkrio kako će izgledati prva konstituirajuća sjednica na kojoj će sam sebe pozavti na prisegu pa zapjevao!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.