Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Prvi detalji istrage: Sliško ga je mazio po licu, a Petrač ga je prvi udario šakom u lice

Autor: Dnevno

Danas su policijski inspektori obavili informativne razgovore s oba sudionika tučnjave koja se dogodila u subotu 12. listopada oko 22.30 ispred zagrebačkog hotela Esplanade. Zanimljivo je da su inspektori prvo obavili razgovor s Hrvojem Petračem (64), koji je u bolnici, a tek nakon toga s Vjekom Sliškom (29), koji je jutros sam došao u zgradu policije u Heinzelovoj ulici.

Iz izvora bliskog istrazi doznajemo što se zapravo dogodilo u subotu navečer, što je ponešto drugačije od verzija koje su se do sada objavljivale po medijima.

U isto vrijeme, u subotu oko 22.30, pred hotel Esplanade sa svojim automoblima došli su Petrač, koji je sa suprugom krenuo na večeru i Sliško, koji je išao na proslavu rođendana. 

Sliško je parkirao svoj mercedes S klase ispred samog ulaza, a Petrač nešto niže, na pločnik. Sliško je ključeve svog automobila predao djelatniku hotela. U jednom trenutku Petrač je namignuo Slišku, a Sliško je na to namignuo Petraču. Sliško je tada došao do njega i pitao ga: “Jel ti znaš tko sam ja”.

Petrač se samo nasmijao. Na to mu je Sliško otprilike rekao: “Ja sam Vjeko Sliško…” Petrač se i dalje samo smijao. Sliško ga je pogladio po licu. To je trajalo nekoliko sekundi, a tada je Petrač prvi svom snagom opalio šakom po licu Sliška, koji je ostao pri svjesti i počeo je tuči Petrača po glavi i tijelu. Od siline udaraca Petrač je pao na tlo i prilikom pada slomio je nogu. Sliško je tada otrčao do ulaza u hotel, djelatnika hotela zatražio ključeve od automobila i otišao u nepoznatom smjeru, a djelatnik hotela došao je do Petrača, pomogao mu i pozvao hitnu pomoć.

Petrač je prevezen u KBC Zagreb, a Sliško je bio na nepoznatoj lokaciji do ponedjeljka ujutro, kada je sam došao u policiju u Heinzelovoj.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.