Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Prva reakcija don Stojića nakon što ga je Kutleša smijenio: Sve još ostaje ‘vojna tajna’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Zagrebački nadbiskup monsinjor Dražen Kutleša razriješio je don Damira Stojića pa on tako više neće obnašati funkciju župnika u župi Duha Svetoga u Zagrebu.

Razrješenje je obavljeno je u sklopu imenovanja i razrješenja župnika i župnih vikara u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

O svemu se na Facebooku oglasio don Stojić, čestitavši novom župniku.


Don Stojić: Pitaju me što ću sada

Otkrio je i da mnoge zanima što će sada, a odgovor na to pitanje pomalo je misteriozan.

“Jučer na sv. misi u 9h u prisutnosti župljana i nadbiskupskog delegata, preč. Josipa Kuhtića, u službu novog župnika Župe Duha Svetoga na Jarunu uveden je moj prijatelj i subrat don Pejo Orkić. Don Peju znam od prvog dana kad sam iz Kanade doselio u Hrvatsku. Naime, tada kao bogoslov, bio je zadužen da me vodi po gradu i da me uvede u život bogoslovije i samostana. Od tada smo dobri prijatelji.

Don Pejo preuzima ovu službu s bogatim svećeničkim i redovnočkim iskustvom: bio je delegat za pastoral mladih naše Provincije, župnik na Knežiji, vršio je službu Provincijala, te je zadnjih 5 godina bio odgojitelj naših bogoslova u Rimu. Vjerujem i znam da će savjesno i pobožno vršiti župničku službu i preporučam ga vašim molitvama!

Ove zadnje 3 godine koje sam služio kao župnik, u tako raznolikoj i duhovno bogatoj župi, za mene je bilo jedno vrijedno svećeničko iskustvo. Stojim na raspolaganju don Peji za bilo kakvu pomoć i podršku u njegovom radu. Mnogi me pitaju gdje ću sada. Odlukom našeg Provincijala ostajem na Jarunu i kao što sam danas jednom znatiželjnom novinaru rekao, sve još uvijek ostaje “vojna tajna”, napisao je don Damir Stojić.

Miču Damira Stojića iz župe Duha Svetoga u Zagrebu: Sada će imati novu ulogu
D
 

 

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.