Guliver

PROVOKACIJE IZ FRANCUSKE, TURCI BIJESNI! Kontroverzni časopis objavio karikaturu potresa: ‘Moderni barbari, utopite se u mržnji’

Autor: I.G.

Kontroverzni časopis Charlie Hebdo u ponedjeljak je u kasnim večernjim satima na Twitteru objavio karikaturu posvećenu potresima koji su pogodili jug Turske i sjeverozapad Sirije.

Kao što je bilo za očekivati, ova karikatura je izazvala bijes u dijelu turske javnosti koja ju je protumačila kao ismijavanje svoje zemlje, ali i tragedije.

Karikatura je objavljena pod naslovom “karikatura dana” i prikazuje srušene i oštećene zgrade te preokrenute automobile i ruševine. u gornjem desnom kutu piše “potres u Turskoj”.

Foto: Twitter

“(Nije) čak ni trebalo poslati tenkove”, stoji na dnu. Francuski autor ovime je vjerojatno htio ukazati na odnos turskih vlasti prema Kurdima.




“Moderni barbari! Utopite se u svom bijesu i mržnji”, napisao je glasnogovornik turskog predsjednika Ibrahim Kalin na Twitteru. Abdurrahim Boynukalin, turski političar i londonski predstavnik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP), kazao je da časopis “ne poštuje nikakva ograničenja u svojoj potrazi za kontroverzama”.

Podsjetimo, Charlie Hebdo je već objavljivao karikature proroka Muhameda, mrtve djece migranata, žrtava virusa, pape, židovskih vođa i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.