Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

PROTIV MARIĆA POKRENUT POSTUPAK: Vatreni u Rusiji ‘zaradili’ srebro, a ministar se nije proslavio

Autor: Dnevno

Povjerenstvo za sukob interesa odlučilo je u utorak pokrenuti postupak protiv ministra financija Zdravka Marića zbog moguće pristranosti prilikom glasanja o kreditu tvrtki u vlasništvu poduzetnika i njegova prijatelja Josipa Stojanovića Jollyja te zbog mogućeg primanja nedopuštenog dara.

Izvjestiteljica u tom slučaju Aleksandra Jozić-Ileković rekla je da se Marić, kao ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora HBOR-a, nije izuzeo prilikom odlučivanja o dodjeli kredita Stojanovićevoj tvrtci Olympia Vodice koja je dobila kredit HBOR-a za gradnju hotela.

Jozić-Ileković rekla je da postupak u tom slučaju pokreću zbog moguće povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa jer se Marić nije izuzeo prilikom odlučivanja o tome iako je više puta u medijima jasno i glasno naveo da mu je Stojanović osobni prijatelj, piše N1.

Također, postupak je pokrenut i zbog moguće povrede Zakona jer treba utvrditi je li Marić, koji je viđen sa Stojanovićem na utakmici Hrvatska-Engleska na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, kartu za tu utakmicu kupio sam ili se radi o primanju nedopuštenog dara.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara vezano uz prijave da su jedinice lokalne i regionalne samouprave iz Varaždinske županije dobivale više sredstva iz Štromarovog Ministarstva, koji je iz Varaždina.

Izvjestiteljica je rekla kako je iz dobivene dokumentacije vidljivo kako je sve bilo po propisanoj proceduri, a Štromar odluke nije donosio diskrecijski, kako se to inputira u prijavi.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.