Foto;Dnevno

Prosvjednici bubnjevima ometali molitelje, Pernar provocirao: Žena ležala i pjevala ‘Zeko i potočić’

Autor: Dražen Krajcar

Molitelji su još jednom zauzeli Trg bana Jelačića u Zagrebu. Održat će javnu molitvu vjerskog skupa muškaraca u organizaciji bratstva ‘Vitezovi bezgrešnog srca Marijina‘. I ove subote muževnost pokušavaju postići – molitvom.

Iz Udruge Hrvatska za život na Facebooku su napisali da se moli za “domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce, da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane”.

Uz jake policijske snage na Trg su stigli i prosvjednici, a došao je i Ivan Pernar koji je odmah počeo s provokacijama.

Foto; Dnevno

“Zeko i potočić”

Među okupljenima primijećeni su i Fred Matić te Ivan Račan.

Više desetaka prosvjednika glasno bubnja, ali nešto dalje od molitelja. Prosvjednici imaju i nekoliko transparenata. Na jednom transparentu piše “Patrijarhat ubija”. Na njega je, pod noge policiji, legla jedna ženska osoba. Pjeva “Zeko i potočić”. Između ostalog, prosvjednici pjevaju pjesmice “Kad si sretan” te podrugljive pjesme.

Molitva i prosvjed ove su subote prošli bez većih incidenata.

Foto: Dnevno
Foto: Dnevno
Foto; Dnevno

Lepa Brena iz inata suprugu napravila ovaj pothvat, priznala: ‘Počelo me nervirati’Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.