Photo: Josip Regovic/PIXSELL/Ilustracija

PROSVJED ZA FRANCISKOVIĆA NIJE BIO PRIJAVLJEN: Oglasila se zagrebačka policija, kažu da nije bilo postupanja

Autor: Dnevno.hr

Danas se ispred remetinečkog zatvora okupilo nekoliko desetaka prosvjednika kako bi izrazili potporu Marku Franciškoviću koji je uhićen i sproveden u pritvor zbog poticanja na terorizam nakon što je na prosvjedima protiv uvođenja covid potvrda poveo skupinu nezadovoljnika prema HRT-u s ciljem da zauzmu prostorije javne televizije po uzoru na slovenske prilike.

Nakon zatvora, građani su okupili na Trgu Francuske republike.

Kako tvrde, nezadovoljni su epidemiološkim mjerama i privođenjem Franciškovića. Prosvjednici su bili pod budnim okom policije koja je izvijestila da nije bilo potrebe za postupanjem policijskih službenika na subotnjem prosvjedu protiv covid potvrda ispred Remetinca.

Prosvjedi koji, potvrdila je policija, nisu bili prijavljeni, počeli su u podne pred zagrebačkim zatvorom Remetinec, gdje se nalazi Marko Francišković protiv kojega je pokrenuta istraga zbog javnog poticanja na terorizam tijekom ranijih prosvjeda protiv covid potvrda.

Prosvjednici su tražili Franciškovićevo puštanje na slobodu, a transparentima su poručivali da je ‘suditi Marku’, “suđenje narodu i Bogu”.

Mediji izvještavaju kako se na prosvjedu okupilo oko dvije stotine ljudi, prosvjed se u poslijepodnevnim satima preselio na Trg Francuske Republike, a prema nekim medijskim najavama moguće je da prosvjednici produže prema Trgu bana Jelačića ili Markovom trgu.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.