Foto: Josko Ponos / CROPIX

‘PROSVJED NIJE PRIHVAĆEN OD STRANE GRAĐANA’! Medved ima poruku o radikalizaciji: ‘Potaknuli mlade ljude da na silu pokušaju rušiti demokratsku vlast’

Autor: N.K

Potpredsjednik vlade Tomo Medved osvrnuo se na subotnji prosvjed kojeg je jučer predsjednik Vlade Andrej Plenković nazvao radikalnim i opasnim. Prozvao je aktere i oporbu za huškanje, širenje mržnje medijima, a na tragu tog mišljenja je i ministar branitelja Tomo Medved.

Prvo je govorio o paketu mjera te pljački Ine. Pozvao je institucije da odrade svoj posao.

Kada je riječ o mjerama, Medved kaže kako će one pomoći građanima da lakše prebrode jesen i zimu.

“Konstatirano je od strane članica i članova većine da se radi o snažnom, pravednom i sveobuhvatnom paketu mjera vrijednom 21 milijardu kuna. Konstatirano je i da će mjere zaštititi građane, cijeli javni, nevladin i neprofitni sektor, da će zaštititi hrvatska poduzeća i naše gospodarstvenike. Jasno se može zaključiti da nitko nije ostavljen po strani. Ovim mjerama omogućit ćemo mirnu i predvidljivu jesen i zimu jer će svi akteri sada znati kakvi će im biti troškovi i na koji način mogu funkcionirati u globalnim uvjetima”, kazao je Medved.

“Radikalizirali mlade”

Razgovarali su i o prosvjedu pred HDZ-om u subotu na kojem je uhićen maloljetnik s Molotovljevim koktelom.

“U trenutku kada je vlada predstavila snažan paket mjera koji jamči zaštitu životnog standarda, da su oporbene stranke duži period huškale javnost, upućivali prema HDZ-u i vladi, pa i parlamentarnoj većini, uvrede, možemo iz nekih tih iskaza prepoznati i elemente govora mržnje i da su u tim okolnostima najavljivali taj prosvjed.

Bitno je spomenuti da su građani svjesni svega što vlada čini i da su bojkotirali taj prosvjed. Na tom prosvjedu viđeni su članovi oporbe, DP-a, Mosta… Ono što je vidljivo s pozicije nakon prosvjeda je da svi ti bježe od odgovornosti svega što se događalo na prosvjedu”, rekao je Medved.




“Jasno je da prosvjed nije prihvaćen od strane građana, ali s druge strane je jasno da su svojim huškanjem, uvredama prema HDZ-u, vladi, potaknuli poglavito mlade ljude da se uključe u prosvjed, ali ne na način da prosvjeduju civilizirano, već da koriste silu i ugrožavaju sigurnost drugih ljudi i da na taj način na silu pokušaju rušiti demokratski izabranu vlast”, dodao je Medved, prenosi N1.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.