Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Proširena istraga za splitsko zločinačko udruženje

Autor: Hina

Protiv osmorice hrvatskih državljana, od kojih su sedmorica početkom ožujka i uhićena na širemu splitskom području, Uskok je donio rješenje o proširenju istrage zbog kaznenih djela iznude i protupravnog oduzimanja slobode koja su počinili na području Splita i Kaštela, objavljeno je u srijedu na stranicama Uskoka.

Osmorica prijavljenih, rođeni od 1978. do 1998. godine, udružili su se u zločinačko udruženje tako što su 34-godišnjak i 29-godišnjak povezali ostale osumnjičenike te su zajedno odabrali ljude, ali i osobe iz kriminalnog miljea kojima su poslije prijetili da će ubiti njih i njima bliske osobe ako im ne predaju imovinu.

Tako su upadali u stanove i osobama prijetili nožem i pištoljem, koji su žrtvama stavljali u usta, te ih polijevali hladnom pa vrelom vodom. Tukli su ih pištoljem u zatiljak, bokserom po glavi te pucali po njima dok su bili u automobilima. Po novac svojih žrtava dolazili su čak i u bolnicu.

Od žrtava su tražili i uzimali novac, nakit, pokretnu imovinu i druge vrijednosti, a do uhićenja su na taj način prisvojili nekoliko tisuća eura.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.