Foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

PRONALAZAK ‘KRTICE’ Bivši šef operative SOA-e o curenju informacija: ‘Treba najstrože sankcionirati osobe koje odaju službene tajne’

Autor: Dnevno/ I.I.

Bivši šef operative SOA-e i sigurnosni stručnjak Ante Letica komentirao je slučaj Janaf te curenje informacija istaknuvši kako je to velika poteškoća i veliki teret na cijelu obavještajnu zajednicu i cjelokupnom represivnom aparatu, i DORH-u i policiji i sudu.

“Takve situacije dovode do nepovjerenja u pravni sustav i do nepovjerenja u funkcioniranje pravne države. To se mora pod hitno riješiti. Osobe koje odaju službene tajne moraju biti najstrože sankcionirane”, naglasio za RTL.

Smatra da bi se svi sustavi trebali više potruditi da pronađu ‘krtice’. “Njih nije teško pronaći. Samo treba dosta rada i malo sreće”.

Za slučaj Janaf navodi kako je moguće da je netko iz sustava dojavio Kovačeviću da je pod mjerama, iako je on bio pod nadzorom.

“Recimo kurirom. Osobnim kontaktom u liftu ili nekom prolazu. Mislim da je ovo prevršilo svaku mjeru i da će pronaći tko je to javio”.

Autor:Dnevno/ I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.